Last news in Fakti

30 Ноември, 2011 18:29 1 741 0

Адвокатите на "Килърите" не искат журналисти

  • шумен-
  • "килърите"-
  • адвокатите-
  • петър стоянов-сумиста-
  • васил костов-кеца-
  • георги вълев

Адвокатите в процеса срещу „Килърите“ поискаха прекратяване достъпа на журналистите до заседанията на Шуменския окръжен съд по делото. Повод за искането е публикация в пресата. В местен вестник днес е допусната техническа грешка и вместо името на Васил Костов-Кеца, е посочен прякорът Туцо.

Още в началото на днешното заседание адвокатите на подсъдимите настояваха процесът да бъде прекратен заради неявяване на защитника на единия подсъдим. Магистратите не уважиха искането, процесът продължава. Адвокат Георги Стефанов, защитник на подсъдимия Петър Атмаджов, е депозирал молба за отлагане поради ангажимент във Варненския районен съд, затова в процеса стъпи резервният защитник Маргарита Камбурова.

За пореден път отсъстваха и тримата защитници на подсъдимия Райчо Стойнев – Марин и Димитър Марковски и Божидар Терзийски. Резервният защитник Анатолий Дочев се оказа, че има гражданско дело. Наложи се Стойнев да упълномощи адвокат Григор Григоров-защитник на подсъдимия Янко Попов. Адвокат Николай Беров възрази срещу това с довода, че между Стойнев и Попов има сериозни противоречия в интересите и процесуалните позиции, поради това упълномощаването би минирало съдебния акт. Съдът излезе в съвещание, след което се оказа, че Дочев се е завърнал в залата.

Днес се провежда шестото заседание по делото „Килърите”. По него шест лица, сред които Петър Стоянов-Сумиста, Васил Костов-Кеца и Георги Вълев, са обвинени в извършване и поръчителство на три убийства, побоища и палежи.

За по малко от час завърши и разпитът на първия призован за днес свидетел – Дамян Дамянов – полицай от Червен Бряг. Той разказа факти за придобиването от подсъдимия Васил Костов – Кеца и последвалото по-късно отнемане на оръжие.

Осем свидетели бяха разпитани през трите дни на петото заседание по делото. Шестима разказаха факти за Владимир Филев и Георги Трифонов, заподозрени за убийството на бизнесмена Румен Рачев на 3 юли 2009 година в Шумен, един - за неофициалната дейност на фирмата за разнос на вода на Петър Стоянов и един – за четири поръчки за убийство, дадени му от подсъдимия Янко Попов, който е имал контакти със Сретен Йосич.

 


 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА