Last news in Fakti

3 Юни, 2017 13:16 2 491 13

Бивш военен простреля съсед и 2 кучета при скандал в Пловдив

  • военен-
  • пистолет-
  • спор-
  • куче

Спорът тръгнал заради разходка на кучета

Бивш военен простреля съсед и 2 кучета при скандал в Пловдив - 1

44-годишен мъж е прострелян в крака след съседски скандал в Пловдив, съобщават от Областната дирекция на МВР.

Инцидентът е станал тази сутрин в квартал "Тракия".

Според първоначалната информация, пред блок в квартала е възникнал скандал, при който 56-годишен бивш военен е прострелял в крака с пистолет негов 44-годишен съсед.

Пострадалият е в болница за оказване на спешна медицинска помощ.

По предварителна информация скандалът е възникнал между 56-годишния мъж и двете деца на пострадалия, които са разхождали домашни кучета. Бившият военен се е скарал на децата, а след това се е намесил и техния баща. В резултат на скандала, 56-годишният мъж е стрелял срещу бащата и едното куче.

Стрелецът е задържан от полицията. Работата по случая продължава.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Али Риза

    12 11 Отговор
    Пак ще го кажа. В тоя Пловдив нещо не е на ред. Тровят им водата ли ,незнам, но това безумие трябва да спре. Изтрепаха си полицаите, изтрепаха си семействата, изпосамоубиха се изпозастреляха се. Изтрепаха се. Там липсва явно контрол, а едно на ръка ,че майните са лудо племе.
  • 2 Plovdiv

    6 14 Отговор
    Али, бившите военни (не искам никого да обиждам), но с малки изключения, са алкохолици, бабаити, пройдохи. И лудостта е в това, че им разрешават да притежават оръжие и след като се пенсионират, а не трябва и джобно ножче да им дават да държат в себе си.

    Коментиран от #3

  • 3 Читател

    51 3 Отговор

    До коментар #2 от "Plovdiv":

    Към горните коментирали. Децата са тийнейджъри, кучетата - бойни породи - питбул. Били са без каишки и намордници. "Децата" са насъсквали кучетата да гонят котки край детска площадка. Пенсионирания военен с вид на "чичка" им е направил забележка. "Децата" му са сопнали, единия звъни на баща си, които идва и се включва в разправията. Питбулите през това време стават агресивни и нападат военния. Военния вади пистолет и прострелва двете кучета и бащата, който налитал да го бие и да му вземе пистолета, но си е направил грешно сметката - човекът явно има железни нерви и много добра подготовка. Могъл е да го гръмне в кратуната, или в корема - това е обичайна реакция в състояние на афект, но в случая имаме изстрел в коляното - един от най-трудните изстрели.
    Наглият родител да почерпи, че е жив. Лапетиите - в детска педагогическа стая, кучетата - в гробищата, пенсионера - да бъде оправдан. Това е законна самоотбрана срещу опасна агресивна порода и нападател.

    Коментиран от #6, #13

  • 4 КИЧУКА

    11 0 Отговор
    ТИЯ В ТРАКИЯ СА НЕНАИГРАХА ЕИ
  • 5 Иван

    34 4 Отговор
    Ако кучетата са били без намордник и каишка, добре ги е застрелял.
    Щото ако бяха нападнали дете, сега друго щяхме да коментираме тука.
    Ама не са виновни кучетата, а Олигофрените които гледат кучета и не мислят какво може да стане. Техния мозък, ако изобщо имат такъв е в пъти по-малко и без гънки от този на кучетата.
  • 6 случаен

    4 29 Отговор

    До коментар #3 от "Читател":

    Дали българинът някога ще разбере, че самоуправството е престъпление, особено когато се използва оръжие! Престанете да пишете глупости за някакви питбули и какво щяло да стане, ако били нападнали деца. Битбулите са кучета като всички останали, дресират се, обучават се и така нататък. Никой няма право да стреля по когото и да било, та бил той и бивш военен. Притежаването на оръжие не е за нашего брата българина. Не се владеем, не ни бива за нищо, освен да бабаитстваме, самоунищожаваме се от невъзпитание, от ниска култура, от незачитане на законите!! Това е поредният отвратителен инцидент! Притежателите на огнестрелно оръжие трябва редовно да минават на тестове за вменяемост и ако не издържат теста, оръжието да им бъде отнемано!

    Коментиран от #7, #11

  • 7 125

    27 4 Отговор

    До коментар #6 от "случаен":

    Колега, ти май не мислиш много с главата? Кучето ще ме хапе, а аз да му се възхищавам вместо да го прострелям ли? Ситуацията е ясна! Нападнали са човека ,и той е направил неизбежна самоотбрана. Животни, ще купят други кво толкова! Ааааааа! Дай сега като е пенсия да го ядат кучетата!

    Коментиран от #8

  • 8 случаен

    2 21 Отговор

    До коментар #7 от "125":

    Никъде не се споменава някой да е нападнал "пенсията"! Видях даже едни свидетели, които казаха, че кучетата били кротки, хората ги познавали. Ценя чувството ти за хумор, но ще си дадеш сметка за какво става въпрос, когато една такава "пенсия" насочи към теб пистолета си. Поводи винаги могат да се намерят. Не се мисли за недосегаем, никой не е!

    Коментиран от #9

  • 9 125

    16 0 Отговор

    До коментар #8 от "случаен":

    Точно колега очевидец, няколко поста надолу е обяснил сшучката. Просто попрочети какво пишат хората. Па ако ще и от уважение, че са дали мнение. Но чети!
  • 10 незнайко

    13 2 Отговор
    Кучетата вече имат по големи права от БЪЛГАРИТЕ. Замислете се хора !
  • 11 Наско

    8 1 Отговор

    До коментар #6 от "случаен":

    Прочети закона.Ако те нападнат и има опасност за живота ти или някой да отнеме оръжието ти имаш право да го ползваш.
    При използването първо се опитваш да го спреш с предупреждение,ако продължава стреляш първо в крак. Нямаш право да стреляш в главата.Това важи и за полицаите изпълняващи задълженията си.
    А това че има изроди които отглеждат кучета за убиване е друг въпрос.Породи като питбула трябва да бъдат забранени и притежаването им да се криминализира.
    Притежаването на такива животни е равносилно с притежание на оръжие.Обучено животно може да убие неподготвен човек за секунди.
  • 12 mediator37

    9 2 Отговор
    Бащата на келешите, като вижда, че пенсионерът държи димящ патлак и като едно добро начало е утрепал двете псета, защо е налитал на саморазправа. Да е мислил. Щом си го е търсил, го е намерил. Бабаит прост. Да куца сега цял живот и да мисли как е възпитал келешите си, да мисли кое е по-ценно- кучетата или човекът и неговото спокойствие.
    Дано военният да го е осакатил за цял живот- един добър урок за кучкарите на кучета без намордници и каишки. Който не спазва закона- куршум. Браво на военния.
  • 13 браво на стрелеца

    9 1 Отговор

    До коментар #3 от "Читател":

    Браво на човека, жалко, че не можем да носим оръжия, в Бълхаристан се налага употребата му.
    Ако не беше го използвал, сега щяхме да четем поредните хроники за разкъсани пенсионери от питбули!
    Медал за бившия военен и затвор за бащата побойник!