1 557 1

Гониха микробус с контрабандни цигари

Гониха микробус с контрабандни цигари
Мартин Христов

3350 кутии контрабандни цигари откриха граничните полицаи и митническите служители на ГКПП Лесово при проверка на лек автомобил с турска регистрация, който се опитал да избегне щателна проверка.

Автомобилът, марка „Мерцедес“, пристигнал на граничния пункт на 3 юни, около 23.30 часа, в посока от Турция за България. Шофьорът на колата и неговият спътник - турски граждани, обявили пред българските митнически служители, че не внасят нищо за деклариране.

По искане на Гранична полиция превозното средство било селектирано за щателна проверка и насочено към митническо хале.

За да я избегне, шофьорът на колата рязко сменил посоката на движение, напуснал зоната на граничния пункт и навлязъл на територията на България. Колата-беглец била задържана от органите на МВР и върната с полицейски ескорт на пункта за митническа проверка, извършена съвместно със служителите на Гранична полиция.

В хода на инспекцията те открили специално изграден тайник в пода на автомобила, в който били скрити 67 000 къса /3350 кутии/ цигари, без акцизен бандерол. Контрабандата стока е иззети. Турските граждани са задържани в ГПУ-Елхово, по случая е образувано досъдебно производство.

Срещу шофьора – М.А., турски гражданин, са съставени три акта по Закона за митниците за контрабандните цигари, използването на автомобил с тайник и противопоставяне на митническите органи при изпълнение на служебните им задължения. Работата по случая продължава.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • Ми-ау! :)
    Отговор
    1 00:46  06.06.17
    Ами като е тъпак - да бяга в България и да се надява, че няма да го хванат! Другия път: 1. Или ще плати достатъчно, 2. Или ще бяга към Турция обратно!

Напиши коментар:


Публикувай