Last news in Fakti

6 Юни, 2017 16:12 1 591 3

Плевенският прокурор задържан за участие в престъпна група

  • цацаров-
  • прокурор-
  • плевен-
  • задържан-
  • захариев-
  • обвинения

Димитър Захариев е задържан в София

Плевенският прокурор задържан за участие в престъпна група - 1

Плевенският прокурор Димитър Захариев е задържан в София от Бюрото за защитени свидетели и срещу него е повдигнато обвинение за участие в организирана престъпна група. Информацията бе споделена от главния прокурор Сотир Цацаров на брифинг в Съдебната палата.

Наред с това, при акция на ГДБОП, в Плевен е задържан и служител от Главна дирекция "Изпълнение на наказанието". Той е обвинен за участие в същата престъпна група и за закана за убийство към негов колега.

Димитър Захариев е бил задържан веднага след като е приключило негово дело в Софийски градски съд. Той е подсъдим за упражняване на принуда към свидетел, уточни Цацаров. "Специализираната прокуратурата ще направи всичко възможно, за да не позволи лица, които защитават интересите на държавата да заплашват свидетели и да подпомагат дейността на организирани престъпни групи", коментира Иван Гешев, административен ръководител на Специализираната прокуратура.

Той обясни, че Захариев и второто задържано лице са обект на разследване още от края на 2016 г. По думите на Гешев задържаният прокурорът е помагал с логистика и е присъствал на срещи на организираната престъпна група, главните членове на която са задържани през април.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гого

    7 0 Отговор
    То има ли държавен служител който да не е замесен в престъпна група или корупция май не?

    Коментиран от #2

  • 2 112

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Гого":

    Това е измет...... Заслужават доживотен затвор.
  • 3 112

    1 0 Отговор
    Аз лично съм го виждал с крими контингент този прокурор. Няма ДЪРЖАВА това е.