7 Юни, 2017 12:12 2 217 0

Арестуваха двама, разпространявали детско порно

  • порно-
  • детско-
  • разпространение-
  • гложене

Престъпниците са задържани в село Гложене, Врачанско

Арестуваха двама, разпространявали детско порно - 1
Снимка: Shutterstock

Служители на ГДБОП задържаха двама мъже, разпространявали материали с детска порнография. И двете операции са проведени под наблюдението на прокуратурата, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Поредните реализации по противодействие на престъпна дейност, свързана с разпространяване на видеоклипове с детска сексуална експлоатация в интернет пространството, са реализирани в София и с. Гложене, Врачанско.

В хода на специализирана операция на територията на столицата на 1 юни, в дома си е задържан 31-годишният П.П. От адреса е иззет компютър, в хард диска на който били открити файлове с детска порнография и множество специализирани програми, чрез които тези материали са били обменяни с други потребители по света.

По първоначални данни П.П. се е занимавал с престъпната дейност от близо четири години. По случая е образувано досъдебно производство, а работата по него продължава под наблюдението на Софийска районна прокуратура.

Досъдебно производство за аналогично престъпление е образувано и срещу 28-годишен жител на с. Гложене, Врачанско. От дома му служителите на сектор "Киберпрестъпност" в ГДБОП са иззели настолен компютър, лаптоп и две флаш памети, съдържащи файлове с материали с детска сексуална експлоатация.

Назначени са експертизи, с цел доказване престъпната дейност на задържания. Случаят е докладван на прокуратурата, образувано е досъдебно производство за извършено престъпление. Работата на разследващите продължава под ръководството на Районна прокуратура – Козлодуй.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА