1 267 0

Арестуваха двама, разпространявали детско порно

Престъпниците са задържани в село Гложене, Врачанско

Арестуваха двама, разпространявали детско порно
Снимка: Shutterstock
Константин Карагьозов

Служители на ГДБОП задържаха двама мъже, разпространявали материали с детска порнография. И двете операции са проведени под наблюдението на прокуратурата, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Поредните реализации по противодействие на престъпна дейност, свързана с разпространяване на видеоклипове с детска сексуална експлоатация в интернет пространството, са реализирани в София и с. Гложене, Врачанско.

В хода на специализирана операция на територията на столицата на 1 юни, в дома си е задържан 31-годишният П.П. От адреса е иззет компютър, в хард диска на който били открити файлове с детска порнография и множество специализирани програми, чрез които тези материали са били обменяни с други потребители по света.

По първоначални данни П.П. се е занимавал с престъпната дейност от близо четири години. По случая е образувано досъдебно производство, а работата по него продължава под наблюдението на Софийска районна прокуратура.

Досъдебно производство за аналогично престъпление е образувано и срещу 28-годишен жител на с. Гложене, Врачанско. От дома му служителите на сектор "Киберпрестъпност" в ГДБОП са иззели настолен компютър, лаптоп и две флаш памети, съдържащи файлове с материали с детска сексуална експлоатация.

Назначени са експертизи, с цел доказване престъпната дейност на задържания. Случаят е докладван на прокуратурата, образувано е досъдебно производство за извършено престъпление. Работата на разследващите продължава под ръководството на Районна прокуратура – Козлодуй.

България


Напиши коментар:


Публикувай