1 077 3

Съдят 31-годишен рецидивист убил двама пенсионери

Съдят 31-годишен рецидивист убил двама пенсионери
Мартин Христов

Окръжна прокуратура - Пазарджик внесе в съда обвинителен акт спрямо 31-годишен Иван Н., за това, че по расистки подбуди умишлено е умъртвил повече от едно лице, като убийството е извършено по особено мъчителен начин и с особена жестокост. Също така по расистки подбуди, е причинил леки телесни повреди на повече от едно лице.

Той е криминално проявен, осъждан е и е лежал в затвора. Последното му осъждане е от март 2008 г. Още като непълнолетен Иван Н. употребявал наркотични, което наложило нееднократното му включване в лечебни програми.

На 5 ноември 2016 г. в Пазарджик, обвиняемият Иван Н. влязъл в къщата на 77-годишния А.И. и съпругата му 68-годишната В. И.

Жената седяла на леглото, а съпругът й бил легнал на дивана. Обвиняемият носел нож в дясната си ръка и се насочил към тях. Той намушкал с ножа в гърдите А.И., а на съпругата му нанесъл удари в гърба. След това обвиняемият, влачейки, изнесъл трупа на мъжа на двора, а после и на улицата, забил нож в корема му и си тръгнал към дома.

Според медицинската експертиза двамата съпрузи са починали от причинените множество прободно-порезни рани. По тялото на А.И е имало 14 прободно-порезни рани в областта на гърдите, челото, корема, крайниците, а по тялото на В.И. - 9 прободно-порезни рани в шията и гърба.

На 6 ноември 2016 г., сутринта, Иван Н. излязъл от дома си в Пазарджик, като носел въздушна пушка. Отишъл в градинката пред жилищен блок, като имал намерението да привлече вниманието, за да се "вдигнат хората на революция". С въздушната пушка стрелял по гаражна врата и по прозорците на един от жилищните блокове, но никой не му обърнал внимание. Видял няколко жени, които вървели по улицата, и произвел два изстрела, като ранил две от тях в краката. Непосредствено след това бил задържан от полицията.

По делото са били извършени множество експертизи: за ДНК изследване на биологичен материал, съдебномедицински, балистични, дактилоскопни, комплексни психиатрични и психологични. Установено е, че обвиняемият Иван Н. е могъл да разбира свойството и значението на извършеното от него и да ръководи постъпките си.

Причините и условията, способствали извършване на престъпленията се коренят в личностните особености на обвиняемия, дискриминационните му нагласи, в грубото незачитане на личността, живота и телесната неприкосновеност. Предстои Окръжен съд - Пазарджик да насрочи първо заседание по делото.

Пазарджик / България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Pazara
  Отговор
  1 09:04  08.06.17
  Голям си Коме
 • Дано дано дано
  Отговор
  2 15:33  08.06.17
  Гледах видеото от ритника...ами много театрално ми се струва салтото на камериерката, а и смешното е, че оня си върви на 5 метра разстояние и отива да се заговаря с тази...Рагин сега си хвърлял оставката....протести пред съда в Несебър....казус туризъм или достойнство...нещо ми мирише на театрална постановка

  Коментиран от #3

 • Аман от идиоти
  Отговор
  3 16:43  08.06.17

  До коментар #2 от "Дано дано дано":

  Искам аз да ти набия един шут в муцуна и да вида как точно ще паднеш!

Напиши коментар:


Публикувай