2 Декември, 2011 18:29 1 160 0

Задържани са шестима софиянци, взломили фирмен офис в Каспичан

  • задържани-
  • софиянци-
  • взломили-
  • фирмен офис-
  • каспичан

Четирима от групата са криминално проявени, наложена им е мярка задържане за 72 часа;

Задържани са шестима софиянци, взломили фирмен офис в Каспичан - 1
Снимка МВР

Шестима софиянци са задържани вчера при полицейска операция “Гастрольорите”, проведена от служители на Главна дирекция “Криминална полиция” и областните дирекции на МВР в Пловдив и Шумен.
В хода на акцията през нощта на 1 декември на ул. “Димитър Благоев” в Каспичан за проверка е спрян лек автомобил “Lancia” с шуменска регистрация, управляван от 37-годишния Л.К.-Китаеца. В колата пътували още Л.Т. /29 г./,  Б.Н. – Японеца /28 г./ Б.Б.-Славе Кокалара /39 г./, С.З./24 г./ и 28-годишният П.А.-Пеле, всички от столицата. Последните четирима са криминално проявени, основно за кражби и грабежи.
Шестимата са задържани непосредствено след кражба от административна сграда на фирма в Каспичан. В хода на проведените първоначални процесуално-следствени действия е установено, че те са проникнали в сградата, разбили са врати на офиси и са взломили две метални каси. По първоначални данни на собственика, отнети са  около 600 лева, златни накити и дебитна карта с наличност от 3000 лева.
При извършеното претърсване в автомобила са открити пари, златни накити и дебитна карта. Иззети са и дрехи, ръкавици, отвертки, лост тип “кози крак” и други инструменти. Отнетите пари и вещи, както и инструментите, били старателно укрити в лекия автомобил.
Шестимата са задържани на основание чл. 63, ал. 1, т. 1 от ЗМВР за срок от 24 часа. Предстои да бъдат привлечени като обвиняеми за престъпление по чл. 321 от НК и чл. 195, ал.1, т.3 от НК и са задържани с постановление на прокурор за срок от 72 часа. Действията по разследването са извършени под надзора на прокурор от Окръжна прокуратура Шумен.
Изяснява се съпричастността на групата и към други подобни деяния, извършени на територията на страната. Проверява се дали шестимата са действали след като са имали предварителна информация за посочения обект.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА