3 995 3

Спипаха 6 000 литра нелегален дизел в София

Спипаха 6 000 литра нелегален дизел в София
Константин Карагьозов

6000 литра гориво без документи за платен акциз задържаха при съвместна проверка служители на Митница Столична и Главна дирекция „Национална полиция".

На 07.06.2017 г. е била извършена проверка на обект за търговия с горива в района на София. В обекта не са констатирани нередности, но митническите и полицейските служители установявили, че на територията на бензиностанцията са паркирани три превозни средства - два микробуса и един пикап. В каросериите на превозните средства са натоварени общо четири пластмасови контейнера - три с вместимост от по един тон и един с вместимост от три тона, всички пълни с жълтеникава течност с мирис на гориво, по предварителни данни - дизел. Пластмасовите съдове били съоръжени и с маркучи и средства за преливане и зареждане на горивото.

Установено е, че превозните средства и съдовете с енергийни продукти се ползват от съдържателя на бензиностанцията, но той не е представил документи, доказващи заплащане, обезпечаване или начисляване на дължимия акциз.

Общото количество гориво е в размер на 6 000 литра и е задържано в склад на Митница Столична, заедно с трите превозни средства. Взети са проби за анализ. Предстои съставяне на акт за установяване на административно нарушение.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • ххх
  Отговор
  1 13:04  08.06.17
  Публикувано във факти.бг: всички пълни с жълтеникава течност на снимката не се виждат контейнери а туби с дизел за отопление
 • прост човечец
  Отговор
  2 13:15  08.06.17
  Сега хващат този, ама колко такива като него има- поне хиляда и колко пъти не са ги хващали.... Те са изкарали достатъчно и за актове и за рушвети да дадат.
 • Т.о.ш.и.б.и.я.н
  Отговор
  3 15:22  08.06.17
  Като си купя тесла и слънчеви батерии в двора ще съм независим от корпорациите и олигарсите тогава данък и акциз слънце ли ше се плаща? Хахахах робска планета

Напиши коментар:


Публикувай