2 367 2

Арестуваните от ДАИ продавали шофьорски изпити от 400 до 1000 лв

Арестуваните от ДАИ продавали шофьорски изпити от 400 до 1000 лв
Мартин Христов

12 служители на Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация” бяха задържани по подозрение в корупция. Заради акцията се отменят практическите изпити за шофьори в София.

Арестуваните са изпитвачи, които преценяват подготовката на курсистите именно при кормуване. Според различни сигнали през последните месеци, изпитите са се търгували за между 400 и 1000 лв.

В събота и неделя в София ще бъдат командировани служители на ДАИ от други градове, които ще проведат пропадналите днес изпити, съобщи БТВ.

Транспортният министър Ивайло Московски посочи, че акцията се провежда с пълното съдействие на неговото ведомство. „Предварителните действия са поне от около половин година”, допълни той.

От ведомството са категорични, че новата система за провеждане на теоретичния изпит с т.нар бели стаи все още не е компрометирана.

София / България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • сойкаПРИСМЕХУЛКА
  Отговор
  1 16:59  09.06.17
  Колко ниско IQ трябва да имаш, за да си платиш "под масата", за да те пуснат на шофьорските изпити? Какво сложно хората виждат в листовките и кормуването? Та това е елементарно. Ако все пак на някой наистина не му се отдава да кара кола, то най-малко за своя лична безопасност, нека да не се захваща изобщо с шофьорски курсове.
 • 1234
  Отговор
  2 22:21  09.06.17
  Сега да събират всички продадени книжки и тия калпазани да се явяват отново на изпит,и ако не го вземат да остават без книжки до като не научат правилника БЕЗ ГРЕШКИ. Тогава да им дадат книжките.ЗА ТАКИВА ТАРИКАТИ ТАКОВА НАКАЗАНИЕ .НЕ ГО ЛИ НАУЧАТ БЕЗ ГРЕШКИ-ОСТАВАТ БЕЗ КНИЖКИ.

Напиши коментар:


Публикувай