8 Юни, 2017 22:57 1 679 8

Жена даде 13 хил. лв. и банкови карти на ало измамници

  • ало измамници
Жена даде 13 хил. лв. и банкови карти на ало измамници - 1

Жена на 62 години от Монтана е дала 13 000 лева на телефонни измамници плюс дебитни карти с още пари в тях, съобщиха от Областната дирекция на МВР в града.

Измамата е пета поредна за последните четири дни, припомниха от полицейската дирекция. Към 9 часа вчера на стационарния телефон на жертвата в квартал "Младост" в Монтана са обадил непознат мъж, който се представил за лекар и обявил, че дъщеря й е пострадала при катастрофа в южна България и трябват 30 000 лева за животоспасяваща операция.

Жената, чиято дъщеря наистина живее в южна България, повярвала и обявила, че има само 13 000 лева в брой в момента.

"Лекарят" й казал, да остави до контейнер за смет пред дома си освен тази сума също и дебитните си карти с пари в тях като напише пин-кодовете за теглене. Тя изпълнила всички указания и оставила парите на уреченото място, но час по-късно решила да звънне на телефона на дъщеря си и разбрала, че е измамена. По случая е образувано досъдебно производство, измамниците се издирват.

При друга измама ден по рано жителка на Монтана даде 10 000 лева на измамници, а при други три измами през последните три дни три други жертви дадоха по около 2000 лева.

От началото на този година в Монтана са регистрирани над 50 подобни телефонни измами. При една от тях жертвата пътува до София, за да остави 30 000 лева до контейнер за смет, а при друга пътува до Плевен и остави 23 000 лева.

При повечето от случаите бяха дадени между 2000 и 10 000 лева. Още преди две години Областната дирекция на МВР разработи и напечата листовки с указания как хората да се пазят от измами по телефона.

Листовките бяха разпространени чрез кварталните полицейски инспектори в града и чрез кметовете в селата на региона. В тях пише в никакъв случай да не се дават пари на непознати, да не се оставят извън дома и т.н., а винаги да се звъни в полицията за проверка на обаждането.

Въпреки това измамите в региона не спират и често пъти жертвите дават последните си спестявания на измамниците. Според полицията случаите вероятно са и повече, но не при всеки от тях пострадалите звънят, за да кажат, че са станали жертва на измама.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    8 0 Отговор
    Не мога да повярвам, че има такива наивни хора

    Коментиран от #3

  • 2 Public Enemy

    8 1 Отговор
    НЯМА КАК ДЪРЖАВА С ТАКЪВ НАРОД ДА СЕ ОПРАВИ НЯКОГА

    Коментиран от #7

  • 3 Шментер

    7 0 Отговор

    До коментар #1 от "Гост":

    Има, има, на всички избори ни лъжат яко !
  • 4 бълък

    6 1 Отговор
    От къде ги вадят тия пари ? Уж бедни регионални градчета . Мен да ма Трепат един лев нямам. Нямам бе нямам
  • 5 сойкаПРИСМЕХУЛКА

    5 0 Отговор
    Имала пари, дала им ги е. Нямала акъл в главата, взели й ги.
  • 6 Бат Саше

    8 1 Отговор
    Вече може да бъде спокойна, че няма да бъде излъгана отново. Просто няма какво да даде на следващия измамник. Много прости хора! Но докато има балъци, ще има и тарикати!
  • 7 КПСС БКП

    1 2 Отговор

    До коментар #2 от "Public Enemy":

    Когато бабичките , които още гласуват за БКП / БСП си заминат , тогава ще започне процеса на оправяне ...
  • 8 Гост

    0 0 Отговор
    Ако някое престъпно братство,
    граби от народното богатство,
    истината днес е тази -
    родната полиция ни пази .