Last news in Fakti

9 Юни, 2017 10:09 2 508 6

Роми шофират с фалшиви книжки от Гърция

  • шофьорска книжка-
  • кат-
  • полиция
Роми шофират с фалшиви книжки от Гърция - 1

Роми шофират с гръцки книжки менте, като по близо 30 горят всеки месец при проверки на катаджии.

Това пише в. "Монитор", като отбелязва, че в няколко поредни случая в началото на годината, полицаите заловили неграмотни роми, които имали шофьорски документи от южната ни съседка.

Справка показала, че те са фалшиви, при това некадърно направени - дори на пръв поглед се познавало, че не са в ред.

Била издадена заповед към всички катаджии да са много внимателни, когато спрат човек с гръцка книжка, особено когато той не е грък и не кара по-скъпа кола.

Така се стигнало до "трупане на точки" в статистиката, според които средно на ден един водач е хващан с фалшиви документи.

Последният случай е от началото на тази седмица, когато в Казанлък бил спрян 32-годишният Иван. Мъжът от ромски произход извадил с голямо самочувствие гръцката си книжка.

Тя обаче се оказала фалшива и той моментално бил задържан. При разпитите Иван обяснил, че е купил документа от непознато лице от Шивачево, община Твърдица. За него платил 1000 лева.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бенц

    16 3 Отговор
    Защо задържат,бай м..Гал . То за него не важи закона......

    Коментиран от #5

  • 2 Гост

    18 0 Отговор
    После как няма да има отнети животи и тежки катастрофи, ето заради такива. Купили си книжки и си правят каквото искат, които дори не могат да четат, за да са учили поне правилника.. Докато има такива ще има така наречената "война по пътищата" за жалост!
  • 3 гост

    12 1 Отговор
    Неграмотен човек не трябва да има книжка. Няма как да стане след като не е способен да прочете закона за движение по пътищата. Лесно може да се направи справка кой е завършил училище и имената да се сравнят с тези на притежаващите шофьорски книжки. Всички подобни се обявяват за невалидни и се отнемат. Не е трудно, воля се иска, политическа. Ресурс в министерствата и общините има колкото искаш.
  • 4 gosta

    4 3 Отговор
    Na sapun
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 ТИКВОЧА

    0 0 Отговор
    НА САПУН.