1 938 6

Роми шофират с фалшиви книжки от Гърция

Роми шофират с фалшиви книжки от Гърция
Венцислав Михайлов

Роми шофират с гръцки книжки менте, като по близо 30 горят всеки месец при проверки на катаджии.

Това пише в. "Монитор", като отбелязва, че в няколко поредни случая в началото на годината, полицаите заловили неграмотни роми, които имали шофьорски документи от южната ни съседка.

Справка показала, че те са фалшиви, при това некадърно направени - дори на пръв поглед се познавало, че не са в ред.

Била издадена заповед към всички катаджии да са много внимателни, когато спрат човек с гръцка книжка, особено когато той не е грък и не кара по-скъпа кола.

Така се стигнало до "трупане на точки" в статистиката, според които средно на ден един водач е хващан с фалшиви документи.

Последният случай е от началото на тази седмица, когато в Казанлък бил спрян 32-годишният Иван. Мъжът от ромски произход извадил с голямо самочувствие гръцката си книжка.

Тя обаче се оказала фалшива и той моментално бил задържан. При разпитите Иван обяснил, че е купил документа от непознато лице от Шивачево, община Твърдица. За него платил 1000 лева.

България


Още по темата

 • Как се купуват шофьорски книжки

  Как се купуват шофьорски книжки

  Шофьорски книжки винаги са се купували и винаги е имало хора, които си плащат, за да вземат изпита си, без да заслужават. Новото е, че сега са ...
  29.11.2017
  3 438
  10

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Бенц
  Отговор
  1 11:13  09.06.17
  Защо задържат,бай м..Гал . То за него не важи закона......

  Коментиран от #5

 • Гост
  Отговор
  2 11:41  09.06.17
  После как няма да има отнети животи и тежки катастрофи, ето заради такива. Купили си книжки и си правят каквото искат, които дори не могат да четат, за да са учили поне правилника.. Докато има такива ще има така наречената "война по пътищата" за жалост!
 • гост
  Отговор
  3 14:11  09.06.17
  Неграмотен човек не трябва да има книжка. Няма как да стане след като не е способен да прочете закона за движение по пътищата. Лесно може да се направи справка кой е завършил училище и имената да се сравнят с тези на притежаващите шофьорски книжки. Всички подобни се обявяват за невалидни и се отнемат. Не е трудно, воля се иска, политическа. Ресурс в министерствата и общините има колкото искаш.
 • gosta
  Отговор
  4 18:11  09.06.17
  Na sapun
 • 5 19:09  10.06.17
  Този коментар е премахнат от модератор
 • ТИКВОЧА
  Отговор
  6 21:46  01.12.17
  НА САПУН.

Напиши коментар:


Публикувай