9 Юни, 2017 10:28 2 502 0

Откриха количката на малкия Илиян

  • количка-
  • илиян-
  • инвалид

Крадци я бяха задигнали от входа на блока, в който живее детето с тежка форма на церебрална парализа

Откриха количката на малкия Илиян - 1

Полицията откри откраднатата количка на 9-годишния Илиян от "Овча купел". Десетки хора помогнаха на семейството като дариха средства.

Крадци я бяха задигнали от входа на блока, в който живее детето с тежка форма на церебрална парализа. Средства са дарили както фирми, така и частни лица от България и от чужбина. Има превод от 3000 и от 3 лева.

"За първи път ми се случва такова нещо, да видя такава съпричастност, толкова много хора да ми помагат”, каза майката на Илиян - Ива. По сметката на сeмейството за по-малко от ден са събрани около 12 000 лева. Майката благодари и призова хората да не превеждат повече пари и започна да избира нова количка за Илиян. В късния следобед вчера стана ясно, че полицията е намерила откраднатата количка на Илиян. Открита е в заложна къща. Майката на момчето представи снимки и документи пред полицията, удостоверяващи, че количката е нейната. "Много се надявах да се случи нещо такова, защото това си е нашата количка. Вярвам в доброто. Благодаря на полицията", каза пред бТВ майката на Илиян.

Предстои количката да бъде върната на семейството, а полицията да установи крадеца. Със събраните средства родителите ще купят специален стол за вкъщи на Илиян. Друга част ще дарят на семейства в нужда.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА