716 4

Осъдиха 55-годишна за търговия с гласове

Цветана Л. от Панагюрище получи 10 месеца условно наказание с 3 години изпитателен срок

Осъдиха 55-годишна за търговия с гласове
Снимка: Shutterstock
Константин Карагьозов

55-годишна жена от Панагюрище получи 10 месеца условно наказание с 3 години изпитателен срок за търговия с гласове преди последните парламентарни избори на 26 март т.г.

Разследването срещу Цветана Л. е на местната Районна прокуратура и е за това, че при условията на продължавано престъпление предложила имотна облага на другиго с цел да го склони да упражни избирателното си право в полза на определен кандидат, политическа партия или коалиция – престъпление по НК, съобщиха от Апелативна прокуратура - Пловдив, цитирани от "Монитор". По одобрено споразумение Районен съд – Панагюрище е наложил наказание от десет месеца лишаване от свобода условно с три години изпитателен срок.

Панагюрката е била спипана в периода от 23 март до 24 март т.г., когато дала на две лица, съответно 20 лв. и 40 лв., както и предложила на още две лица имотна облага от по 40 лева, с цел да ги склони да упражнят избирателното си право на насрочените на 26 март 2017 г. избори за народни представители в полза на определена коалиция, регистрирана за изборите.

Цветана Л. се е признала за виновна. Споразумението е влязло в сила и не подлежи на протест и обжалване.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • 555
  Отговор
  1 19:39  11.06.17
  3години изпитателния срок ще е изтекъл до следващите парлам. избори...и пак ще работи за същите...много хитро
 • 2 00:33  12.06.17
  Този коментар е премахнат от модератор
 • 3 00:34  12.06.17
  Този коментар е премахнат от модератор
 • гост
  Отговор
  4 09:49  12.06.17
  Условната присъда е за младежи, за неумишленни престъпления, но не й за умишленни, тежки и с цел измама. Докога българското правосъдие ще раздава условни на закоравели престъпници и то за престъпления, които пряко повлияват на народа? Докога ще пуска убийци, изнасилвачи и крадци след 2,3г. престой в затвора? Защо съда дава 15г, а го пускат след 3г.? Това дава сигнал за брутална криминална дейност, която остава безнаказана или поне неадекватно наказана.

Напиши коментар:


Публикувай