2 477 2

В село без престъпност деца тормозят мъж

Светослава Ингилизова

Цяло село взе мерки срещу непълнолетни, нападнали самотен мъж посред нощ в дома му. Историята е от плевенското село Горник, известно с това, че е едно от най-спокойните села в областта, съобщи бТВ.

Намира се в община Червен бряг и се състои от 1200 жители. Не фигурира в полицейския бюлетин, защото няма кражби и спорове, а роми и българи живеят в мир помежду си. Жителите дори не заключват вечер домовете си.

В селото не могат да повярват когато се случило ученици да нападнат 49-годишен мъж в дома му, докато спи. „Ритнаха вратата, удариха ме и избягаха през вратата. Познах го кой е, а отвън се смееха други”, споделя Мирослав Божидаров.

Нападателят изчезнал с телефона на мъжа. Последвал обаче втори набег - тийнейджърите счупили прозорец, докато стопанинът се криел на втория етаж.

Децата опитали да запалят телевизора, откраднали дребни вещи и си тръгнали. На сутринта полицията стига до 14-годишния Руди от ромската махала и започнала да разплита историята.

В групата имало и българчета.

Кметът на Горник Момчил Митов коментира, че младежите може би възприемат нападението като игра или се правят на "интересни".

Децата обещали да се извинят на пострадалия, а родителите им ще възстановят щетите.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Гост
  Отговор
  1 00:54  14.06.17
  Да бе 😊 Не остана гора, ама кмета си трае. Това ако не е кражба...
 • впечатлен
  Отговор
  2 08:43  14.06.17
  Ама че палавници! Историята е отвратителна, особено краят й! Великодушният кмет, за когото явно на чужд гръб и 100 тояги са малко, ще ги потупа по раменцата и всичко им е простено! Само че те следващия път, нахлувайки в имота на човека, могат и да го убият. И тогава ще започнат едни безкрайни дела поне 5-6 години, докато всичко се забрави, а през това време "дечицата" ще станат яки закоравели престъпници! Както се случва обикновено у нас!

Напиши коментар:


Публикувай