1 374 2

В Пловдив осъдиха шофьор убиец заедно с подкупни полицаи

В Пловдив осъдиха шофьор убиец заедно с подкупни полицаи
Венцислав Михайлов

Окръжният съд в Пловдив осъди на 2 години затвор Иван Саравски, причинил с "Ауди"-то си смърт на пешеходна пътека. Той е избягал от мястото на произшествието.

Това съобщи пресслужбата на Съдебната палата в града. Съдът освен това лишава виновния за две години от правото му да управлява МПС.

Същата присъда съдържа наказания за още трима души, които са помагали на Саравски да избегне отговорност за фаталното произшествие на 6 декември 2014 г. Двама от тях са пътни полицаи.

Карайки с превишена скорост, Саравски е причинил смъртта на 84-годишния Петко Петков.

Костадин Илиев, който е бил младши автоконтрольор в сектор "Пътна полиция" при ОД на МВР - Пловдив, е дал идеята да бъде намерен друг човек, който да каже, че е управлявал "Ауди"-то.

Тази версия Илиев е прокарвал с помощта на колегата си Тихомир Монев и на Борислав Ташев. Те са осъдени съответно на 2 и една година лишаване от свобода условно.

Илиев е признат за виновен и по други обвинения, включително за вземане на подкупи. Като негов съучастник в такова деяние, е осъден и Сергей Джамбазов. Наложено му е административно наказание глоба от 1500 лева.

Присъдата подлежи на обжалване и протест пред Апелативния съд в Пловдив.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Киро
  Отговор
  1 13:27  13.06.17
  Как 2 години за убийство на пешеходна пътека бе? Абе вие нормални ли сте бе, съдии прогнили от корупция?? Ще ви пребият с камъни хората, да не се сърдите тогава!
 • КАТ
  Отговор
  2 16:36  13.06.17
  ТАКИВА БОКЛУЦИ ПОЛИЦАЙ ДА СЕ МАХАТ ДА НЕ ПЕТНЯТ ДРУГИТЕ КОЙТО СЪВЕСТНО СИ ИЗПЪЛНЯВАТ СЛУЖБАТА

Напиши коментар:


Публикувай