1 111 1

Хванаха бивш шеф на болница с фалшива диплома

Хванаха бивш шеф на болница с фалшива диплома
Мартин Христов

С постановление от 23.01.2017 г. в Районна прокуратура - Дупница е образувано досъдебно производство срещу Росен Тимчев – бивш управител на МБАЛ „Св. Иван Рилски“ гр. Дупница, за упражняване на професия без съответна правоспособност и за съставяне на неистински официален документ.

Производството е във връзка със сигнал от Агенция „Медицински одит“ и председателя на Общински съвет – Дупница. В него се посочва, че временно назначеният за управител на МБАЛ „Св. Иван Рилски“ в гр. Дупница Р. Тимчев представил в Агенция по вписванията копие от диплома за завършено висше образование със специалност „Здравен мениджмънт“, за която след проверка от страна на Министерство на образованието и науката е установено, че е неистинска.

В хода на извършената проверка е констатирано, че текстът “вярно с оригинала“, подписът към него и този под снимката на дипломата са изписани от Р. Тимчев. От справка на МОН е видно, че той не притежава съответна правоспособност за да заема длъжността управител на лечебно заведение.

В хода на разследването по делото са събрани достатъчно доказателства за виновността на Росен Тимчев в извършването на престъпленията, поради което на 12.06.2017 г. той е привлечен като обвиняем с постановление на прокурор от РП-Дупница.

Срокът за разследване по делото е продължен с два месеца, считано от 23.05.2017 г.

Кюстендил / България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • незнайко
    Отговор
    1 10:54  16.06.17
    А колко години е бил на тази длъжност ? От коя партия е ? Защо не оповестите това !

Напиши коментар:


Публикувай