Last news in Fakti

13 Юни, 2017 20:08 4 278 6

Спецоперация затвори „Кулата” в двете посоки, има задържани митничари

  • спецоперация-
  • издирвана-
  • кулата

Издирва се и жена, облечена в бяла риза

Спецоперация затвори „Кулата” в двете посоки, има задържани митничари - 1

Няколко митничари, които работят на ГКПП "Кулата", са арестувани под съмнение, че взимат подкуп. По-рано се появи информация за един арестуван и издирвана жена.

Униформени на ДАНС атакуваха граничния пункт, изведоха навън служители и започнаха проверки, арестувани са две смени кантарджии на пункта, а по домовете им в село Кулата и Петрич се провеждат обиски, съобщава struma.com.

Движението в двете посоки е спряно и се образуват колони от чакащи автомобили.

По непотвърдена информация, за да не се стигне до пълен блокаж на трафика, сега се търсят митничарите, които не са на смяна да дойдат на работа, за да покрият задържаните си колеги.

Подобна операция не е провеждана в последно време, тя цели прочистване на агенция Митници от недобросъвестни служители.

Какво е намерено у задържаните кантарджии е неясно, защото обиските все още продължават.

Проверката предизвика образуване на опашка, движението през пункта бе затруднено. На един от служителите му прилоша, което наложи линейка с екип от Петрич да пристигне на граничния пункт.

От МВР излязоха с информация, че пътуващите към Гърция могат да използват съседния граничен пункт Илинден, както и останалите ГКПП на българо-гръцката граница: Маказа, Златоград, Ивайловград и Капитан Петко войвода.

От 19.15 часа е временно преустановен пропускателният режим в двете посоки на леки и товарни автомобили на ГКПП – Кулата. На територията на пункта се провеждат процесуално-следствени действия под наблюдението на Специализираната прокуратура. От ГД „Гранична полиция“ съветват пътуващите за Гърция да ползват съседния граничен пункт Илинден, както и останалите ГКПП на българо-гръцката граница: Маказа, Златоград, Ивайловград и Капитан Петко войвода.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 мвр ентъртеймънт

    7 0 Отговор
    Коя е бандитката ?
  • 2 шиши

    4 0 Отговор
    голям майтап
  • 3 кко

    1 0 Отговор
    Толкова екшън години наред и хората остават с противоречиви чувства.За мен следва митници отвътре да се реформират и сами екипи и пунктове да се борят за титлата Аз не съм корумпиран...Не вземам рушвети или нещо подобно и т.н.Ако те не го афишират означава ,че нищо не се е променило.
  • 4 budalata

    13 0 Отговор
    Никога няма да се промени нещо на митниците.Баи Ганя Балкански го е рекъл многоооооооо отдавна.
  • 5 Марашев

    3 2 Отговор
    Сега е време да арестуват Валентин Язанов от Кап.Петко.на Свиленград.Как тормози хората и им дава здупчени винетки без квитанция

    Коментиран от #6

  • 6 Вальо Язъка

    1 1 Отговор

    До коментар #5 от "Марашев":

    Ти май вече оттам няма как да минеш!
    Ще ти дръпна проверка до детските ваксини!
    Разбра ли ве, Василе?!