1 130 0

Затвор за хулигани, потрошили автомобил

Двамата извършители нанесли щети за 7 000 лева на чуждото возилото

Затвор за хулигани, потрошили автомобил
Снимка: Shutterstock

След внесен в съда обвинителен акт и постигнато в съдебна фаза споразумение с Районна прокуратура – Луковит, двама мъже, повредили чужд автомобил и хулиганствали, са осъдени на затвор. За това информират от Апелативната прокуратура във Велико Търново.

Красимир М. и Методи Р. са се признали за виновни в това, че на 6 ноември 2014 г. около 9:00 ч. в непосредствена близост до съда в Луковит умишлено потрошили лек автомобил BMW (унищожени декоративна решетка, преден капак на двигателя, две огледала за задно виждане, волан, ключ за мигачи, дръжка на врата, шибидах, четирите гуми, предно и задно стъкло, четири стъкла на врати, предни фарове, стопове, преден и заден капак, предна и задна лява врата). Вредите са за близо 7 000 лв.

Двамата са осъдени за това, че в съучастие извършили непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото – крещяли, размахвали бухалка, безпричинно започнали да удрят и чупят частите на BMW-то, като деянието по своето съдържание се отличава с изключителен цинизъм и дързост и е извършено пред множество граждани.

По отношение на Методи Р. деянието е извършено, след като е бил осъждан на затвор за тежко умишлено престъпление.

Красимир М. ще лежи зад решетките девет месеца при строг режим, а аверът му ще изтърпи наказание от една година и четири месеца лишаване от свобода също при строг режим.

Споразумението има последица на влязла в сила присъда.

България

Напиши коментар:


Публикувай