14 Юни, 2017 19:16 3 288 7

„VIP клиенти” на „Кулата” плащали „абонамент”, за да не им мерят камионите

  • спецоперация-
  • кулата-
  • митничари
„VIP клиенти” на „Кулата” плащали „абонамент”, за да не им мерят камионите - 1

VIP абонамент”, за да преминеш границата безпроблемно. Такава схема действала на ГКПП „Кулата”. Фирми плащали на митничарите между 50 и 100 лева месечно, за да не бъдат претегляни камионите им. Това установи спецакцията на граничния пункт. При спецакция, провела се там в сряда, бяха арестувани 23-ма души - почти всички митничари.

Работещите на пункта си имали ценоразпис. Водели и черно счетоводство в таблици на схемите за подкупи. Тази услуга била само за „VIP клиентите” - шест транспортни фирми, чиито имена засега не се споменават, съобщава Нова тв.

Митничарите имали и втора схема - еднократна такса от около 100 евро при претоварен камион, който преминавал с висока скорост през устройствата,така че да не бъде засечен. Третата „услуга” била излизане от страната без транзитна винетка.

При полицейската акция са арестувани почти всички митничари на „Кулата”. Претърсени са над 80 адреса в няколко населени места и са иззети 63 000 лева.

Спецоперацията спря движението на камионите за часове. Отново се извиха километрични опашки.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Густо Майна

    12 0 Отговор
    Браво бе, от 80 адреса 60 хил. лв. Да не прибрахте на бабите им пенсиите?! И от шест фирми пи 100 лв. на месец абонамент? Ако не е грешно казано или написано - е@а@и смешката! Рушвет ли бе да го опишеш. А за шофьорите нямам думи! Да Ви държат цял ден миндилите от митници, а Вие да не вдигнете патаклама. После що ни се присмивали гърците...

    Коментиран от #4, #7

  • 2 Бай Ганьо

    10 0 Отговор
    Да ми дадат на мене Солунската митница ,голям келепир ще пада.За 100 години какво се е променило?Променят се само събирачите на мангизите.И отчитането става в партийните КАСИ.Да живеят митниците.
  • 3 Тираджия

    7 4 Отговор
    Идете на Капитан Петко до Свиленград и ги гледайте какмитничарите взимат старите винетки на изход от тировете за да маниполират системата на митници Всички шофьори го знаят.
  • 4 Варна

    14 1 Отговор

    До коментар #1 от "Густо Майна":

    Грешно са го написали. Аз хода по митници от 17 години. Посочената сума е на камион, а не на месец. Имаш 20 камиона минали през митницата ... - Броиш 20 пъти по 100лв
    - На Морските митници сумите са по- високи! - Ако внасяш китайска стока, на 40`контейнер сумите стигат до 1000лв. за брой. - Иначе те спукват от проверки и ти задържат конейнера на митница, а след 3тият ден задръжка започваш да плащаш демюрейдж и сторидж, които стигат до 100 евро на ден. Като ти задържат 10 или 20 дни .. - Сам разбираш за какво става въпрос.
    - Няма, повтарям НЯМА МИТНИЧАР, КОЙТО ДА НЕ Е ВЗЕМАЛ ПАРИ! - За 17 години не съм срещал такъв по нашите митници мърски, сухопътни и летищата. - Не съм срещал!
  • 5 Кабагайдаров

    12 1 Отговор
    За неиздаването на касова бележка ще ти скъсат гьона щото ощетяваш държавата... А държавата не сме ли ние хората . А сега ми кажете тия митничарчета дето са покровителвани от разни партийни централи с колко ще ощетят държавата и с колко ще бъдат глобени или пак ще се окаже че не са виновни....
  • 6 Костадинов-Марашев

    6 7 Отговор
    Да ни е жив и здрав Валето Язанов,обичаме те.Добре ,че си ти на кантарите да ни даваш паричките и да пускаш камионите ама дано не те осетят,че ще мрем от глад.Вале,Вале те къде те крият скоро ще те предадат.Ако знаеха службите ,че от 5 год.назад си черната каса на кантарите ще те наградят по добава.И г-н Язанов като поискаш 20 евра следващия път може и белезници да има.Бад Бойко и Гошо Костов няма да ти простят.
  • 7 GEORGI

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Густо Майна":

    До олимпиадата ми се смееха, днес са гладни като сливенски ром, преди ни мислеха за прокажени, днес си купуват ромчета които имат пари, а които нямат се чукат по за едно кафе с българи и албанци, Гочето две години връткаше обратните в Солун, и апартамент си взе!