15 Юни, 2017 12:49 1 504 1

Хванаха канабис, скрит в резервни гуми на камион

  • канабис-
  • наркотик-
  • гюешево
Хванаха канабис, скрит в резервни гуми на камион - 1

Гранични полицаи откриха над 94 кг канабис на ГКПП Гюешево, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Вчера на пункта пристигнал за влизане в страната товарен автомобил “Скания”, управляван от 48-годишен турски гражданин.

При извършване на проверка граничните полицаи от мобилната група на РДГП – Кюстендил с мобилна рентгенова система установили, че в две от резервните гумите има пакети.

Инициирана е съвместна проверка с митнически служители, при която и в другите две резервни гуми на камиона били намерени пакети. Иззети са общо 48 пакета с цилиндрична форма, облепени с кафяво тиксо, по 12 пакета в гума. Във всеки от тях имало листна маса и съцветия, реагирали на канабис при извършен от експерт от РДГП Кюстендил полеви наркотест. Общото тегло на откритите 48 пакети е 94.730 килограма.

Уведомена е окръжната прокуратура. Турският шофьор е задържан в Регионална дирекция „Гранична полиция“ – Кюстендил. По случая е образувано досъдебно производство по описа на ГПУ-Гюешево.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бургаска шматка

    7 0 Отговор
    Еее стига деее и тва лято ще дигнат цените на папиросите...
    Не може ли да си хващат хероина, екстазита, ЛСД и т.н. а да пропущат хашиша и канабиса???
    Значи, писна ми да ходя до Турция всяка събота и неделя, че да се напуша евтино и на воля.