2 749 4

Задържаха бандит на операционната маса

Кардио операцията стартирала, но лекарите не открили наличен байпас, което ги усъмнило

Задържаха бандит на операционната маса
Снимка: Архив
Венцислав Михайлов

Обявен за издирване с Европейска заповед за арест 56 годишен мъж бе задържан в резултат на полицейските действия на служители от ОДМВР – Бургас по сигнал на специалисти от Клиниката по кардиохирургия „Аджибадем Сити Клиник” – Бургас.

В събота около обяд в бургаската кардиохирургия за лечение постъпил мъж, представил се за 62 годишния Симеон от гр. Мартен, обл. Русе, нуждаещ се от спешна операция – същият заявил, че забравил личната си карта, но бил пациент на болницата преди време. Своевременно мъжът е подготвен за оперативна намеса, като според медицинската документация е установено, че преди две години му е поставен байпас.

Кардио операцията стартирала, но лекарите не открили наличен байпас, което ги усъмнило и довело до алармиране на полицейските служители за това, че вероятно се касае за злоупотреба със самоличност. Благодарение професионализма на специалистите от Клиниката по кардиохирургия „Аджибадем Сити Клиник” – Бургас операцията приключила успешно, като здравословното състояние на оперирания пациент е стабилизирано.

Полицейските служители осъществили множество оперативно-издирвателни действия, като констатирали, че пациента не е 62 годишния Симеон, а брат му – Георги, 56 годишен, обявен за общодържавно издирване от август 2015 год., когато след домашен отпуск от затвора в Белене / където изтърпявал присъда за извършени измами/, не се завърнал.

Вероятно използвайки поразителната прилика с брат си, Георги решил да се подложи на сърдечна операция в същата клиника, в която преди години помогнали на 62 годишния Симеон, разчитайки че разходите ще се начислят на здравноосигурения му роднина.

След като Георги излязъл от упойка и по преценка на лекарския екип за липса на фактори, застрашаващи здравословното му състояние, 56 годишния обявен за общодържавно издирване мъж, е приведен в бургаския затвор.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Иво
  Отговор
  1 13:29  18.06.17
  Продължавайте да ги пускате по отпуски и "командировки". Започвам да се питам дали всъщност тези тарикати са затворници, а не държавни служители в летен отпуск?
 • Vasik Atanasova
  Отговор
  2 14:54  18.06.17
  ТУРЦИТЕ КУПИХА СИТИ КЛИНИК КАКТО В БУРГАС ТАКА И ВЪВ ВАРНА

  Коментиран от #3

 • 3 00:31  19.06.17
  Този коментар е премахнат от модератор
 • незнайко
  Отговор
  4 10:11  19.06.17
  Той явно е имал нужда от спешна операция. В противен случай тези кардио хирурзи, как ще оперират без да има причина и изследвания? Малко размита е тази статия !

Напиши коментар:


Публикувай