Last news in Fakti

19 Юни, 2017 17:15 1 174 1

Хванаха мъж, задигнал каса с дарения от църква

  • кражба-
  • църква
Хванаха мъж, задигнал каса с дарения от църква - 1

Софийската районна прокуратура задържа до 72 часа мъж, откраднал дарения от столичен православен храм, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Срещу Людмил Любенов се води досъдебно производство за извършена от него кражба от православен храм „Св. Дух“, находящ се в столичния квартал „Надежда“.

На 17.06.2017 г. Любенов разбил с техническо средство поставената в храма метална каса, предназначена за дарения, като взел от нея над 750 лв.

Любенов е многократно осъждан за кражби, извършени при условията на рецидив.

На 17.06.2017 г. същият е привлечен като обвиняем за престъплението по чл. 195, ал. 1, т. 4 НК, за което е предвидено наказание лишаване от свобода до осем години.

В тази връзка Любенов е бил задържан с постановление на наблюдаващия прокурор за срок до 72 часа, като на 19.06.2017 г. в Софийски районен съд е внесено искане за вземане на най-тежката мярка за неотклонение спрямо него – „Задържане под стража“.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Чурулик

    1 0 Отговор
    Я татко