2 396 9

25-годишна майка на 6 деца преби социален работник

25-годишна майка на 6 деца преби социален работник
Венцислав Михайлов

Вълна от недоволство се надигна сред социалните работници в Бургас, след като техен колега беше бит по време на работа.

Служителка беше нападната на работното си място от жена, на която казала, че не може да получи социална помощ, съобщи bTV. Битата служителка има изместване на челюстта и синини по тялото.

"Влетя в стаята, където ме грабна за косата и започна да ме дърпа, да ме скубе", спомня си тя.

Причината за нападението са 250 лева, взети като социална помощ, които агресивната жена трябвало да върне.

Не става дума за лично отношение към майката, процедурата е такава:

"След като детето е направило три последователни отсъствия, семейната помощ се прекратява за срок от една година, а получената еднократна помощ трябва да я върне".

Жената, която напада социалната работничка, е 25-годишната ромка Иванка Филипова, майка на 6 деца. След нападението е задържана за 24 часа в полицията и освободена.

Разговорът с майка й започва агресивно.

"И аз ще събера подписи срещу нея, защото и на мен така направи, не ми взе молбата и аз съм лишена, сега работя частно", заканва се Стоянка Филипова.

Последното новородено е дадено в дом за отглеждане, нито едно от другите 5 деца не посещава училище.

"Тя знае много хубаво, че Иванка не е женена и си изгледа децата така, с какво право доход иска?! От мене е по-учена, по-образована, доход иска!", възмущава се бабата.

Ромското семейство все пак е готово да обяви примирие:

"Ванчето й се извинява, за туй дето двете жени се сбиха и туй няма да се повтори, няма да се повтори и ще се забрави, да се върне тя на работа и Ванчето да си гледа децата."

В същото време социалните работници в Бургас се вдигат на протест в защита на колежката си. Твърдят, че това не е изолиран инцидент. Разказват за чупене на стъкла, за причакване с брадви и непрестанни заплахи.

"Задължително трябва да работим на гише, да бъдем обезопасени, да разполагаме с паник бутон и тъй като нашата работа е свързана пряко с ходене на терен, евентуално да ни се осигури полицейска закрила", предлага Таня Симеонова. При всеки инцидент виновен излиза социалният работник. Причината – не е намерил правилния подход.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • КАК
  Отговор
  1 09:42  20.06.17
  Публикувано във факти.бг: При всеки инцидент виновен излиза социалният работник. Причината – не е намерил правилния подход. Е той социалния работник без автомат как да намери правилния изход ???
 • гост
  Отговор
  2 10:17  20.06.17
  Условията и наредбите са еднакви за всички хора. Ако аз се запиша на социални помощи и аз ще трябва да отговарям на същите изисквания както тази циганка, ще ми спрат помощите ако детето ми не ходи на училище и така. Ванчето трябва да я съдят сега за посегателство над длъжностно лице. В кое измерение побой над социален работник, лекар, контрольор или полицай е допустимо и морално търпимо? 25г. с 6 деца, за какво стават тези деца освен да станат като майка си един голям товар за обществото.
 • Kukata
  Отговор
  3 10:25  20.06.17
  Трябва да има спирачка за това безразборно множене и обричане на децата на мизерия и да стават престъпници. Тотална забрана за помощи след трето дете. Без помощи за безработен, както на майката, така и на бащата и без детски. Това са изверги, плодящи се безразборно, защото това е модел за помощи! Тотално абсурдно!
 • Гост
  Отговор
  4 10:31  20.06.17
  Приканвам медиите да използват изконния български език и да наричат тези ЦИГАНИ!!! И вие имате вина за това, те да се превърнат в истинско бедствие за държавата ни, като отстъпвате от думата циганин! Дедите ни ще се обърнат в гроба от това в какви плазмодии сме се превърнали и как сме се оставили да бъдем унижавани от криворазбрани евроГЕЙски "ценности"!!!

 • gosta
  Отговор
  5 10:42  20.06.17
  Na sapun
 • И,аз да кажа
  Отговор
  6 11:07  20.06.17
  Не ѝ приели молбата и сега трябва да работи милата тя.Вие сърце нямате ли???(питам социалните)😂😂😂
 • gost
  Отговор
  7 15:04  20.06.17
  Няма други твари на земята, които да паразитират така върху социалната система. Горко на децата и внуците ни, че ще трябва да работят и да изхранват по няколко от тези паразити, както се множат. Какво ще правят обаче, като и последният българин напусне страната? Откъде тогава пари за помощи?.
 • Котката
  Отговор
  8 15:26  20.06.17
  Писна ни да ни занимавате с м....лите. Ако продажниците не вземат мерки строги ще има линч. Те се оплакват че са дискрими ни рани. Грешка. БЪЛГАРИТЕ СА ДИСКРИМИНИРАНИ ОТ ЦЯЛАТА ПАПЛАЧ И ПРОДАЖНИЦИ
 • гост
  Отговор
  9 08:09  23.06.17
  да си опичаме акъла че като няма за тях вижте какво става да се стягаме да работим че са гладни затова управляващите първо за тях мислят веднага тръгват да търсят справедливост докато ние си траем нали наведена глава ятаган не я сечал

Напиши коментар:


Публикувай