983 0

20 г. затвор за убиеца на зърнопроизводител

20 г. затвор за убиеца на зърнопроизводител
Светослава Ингилизова

Съдът призна за виновен М. Димов за извършени от него грабеж и убийство и го осъди на 20 години затвор. Това съобщиха от прокуратурата.

Тялото на местния зърнопроизводител К. Кунчев от село Добролево, Врачанско, било открито в локва кръв в дома му от негови роднини. Жестокото убийство станало в нощта на 21 декември 2015 г.

В хода на разследването по подозрение в извършване на престъплението е бил задържан криминално проявения и осъждан М. Димов (на 36 години). Жената, с която живеел на семейни начала, по време на първоначалните разпити пред съдия, споделила, че в нощта на убийството той й признал, че е „направил беля, убил човек“.

Дрехите, с които бил облечен по време на убийството, подсъдимият сложил в чувал и изхвърлил на бунище в близост до дома му. Пушката увил в плат, облепил с лепенки и скрил в комина на къщата,а пистолета заровил в двора. След като преброил парите, дал 10 лева на жена си, за да купи „нещо сладко“ за децата, а останалите скрил под плоча навън.

Извършената съдебно-медицинската експертиза е установила, че смъртта на пострадалия се дължи на остра сърдечно-съдова недостатъчност, вследствие на нанесени близо 30 прободно-порезни рани по тялото му.

По време на грабежа Димов, чрез използване на сила, отнел от К. Кунчев парична сума от 470 лв., пистолет марка „Валтер“, ловна пушка „Берета“, патрони и ножове.

Наказанието от двадесет години „Лишаване от свобода“, наложено от Врачанския окръжен съд на подсъдимия М. Димов, може да бъде обжалвано през горестоящата инстанция.

Враца / България


Още по темата

 • Убиецът на зърнен бос остава в ареста

  Убиецът на зърнен бос остава в ареста

  По искане на Окръжна прокуратура – Враца съдът взе мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Мариан Д., обвинен за убийство на бизнесмена ...
  29.12.2015
  2 239
  0

Напиши коментар:


Публикувай