1 142 3

Съдят мъж, пребил чужденец от "Свидетелите на Йехова"

Съдят мъж, пребил чужденец от "Свидетелите на Йехова"
Мартин Христов

Районната прокуратура в Шумен предаде на съд мъж, причинил телесни повреди по хулигански и ксенофобски подбуди на двама

24-годишният шуменец Николай Н. е предаден на съд по обвинителен акт на Районната прокуратура в Шумен по две обвинения – за причиняване на средна и лека телесна повреда на двама мъже по хулигански и ксенофобски подбуди.

В периода от 7 януари до 29 януари 2016 г. подсъдимият Николай срещнал няколко пъти непознатия за него Ст. Д. Още при първата случайна среща той бил подразнен, че непознатият го загледал, въпреки обясненията му, че се е припознал. След няколко дни последвала отново случайна среща между двамата в търговски обект в Шумен. Без да каже нищо, Николай ударил няколко пъти нарочения от него Ст.Д. Той паднал върху стъклената витрина на магазина, която се счупила. С удари Николай изхвърлил пострадалия на улицата. От побоя мъжът получил счупване на носни кости.

В края на януари 2016 г. подсъдимият видял жертвата си на автобусна спирка в града. С удар в окото Ст. Д. бил съборен на земята. Придружаващите побойника двама мъже ритали падналия на земята шуменец, който подал сигнал на спешния телефон 112, след като нападателите му си тръгнали.

На 30 юли 2016 г. в градската градина на Шумен Николай Н. нападнал разхождащ се по алеите чужденец, който му предложил листовка по повод конгрес на „Свидетели на Йехова“. С ритник в главата 24-годишният подсъдим ударил жертвата си, който останал неподвижен на земята и в кръв. На пострадалия се притекли на помощ двама полицаи, които видели инцидента, но Николай успял да избяга от местопроизшествието.

Съдебномедицинските експертизи на двамата пострадали от агресията на побойника доказват, че нанесените от него телесни повреди са средна и лека. Причина за извършване на престъпленията според обвинението са грубото незачитане на физическата неприкосновеност на личността, закона и правовия ред.

Предстои делото срещу 24-годишния Николай Н. да бъде насрочено за разглеждане в Шуменския районен съд.

Шумен / България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Зорлем
  Отговор
  1 14:40  20.06.17
  Тия пък мисионери, или по-скоро "мисионери", не се ли научиха, че на балканите религии трудно виреят? Да си покръстват там дивашките племена из джунглите, че там барем трябва само да внимават да не ги изядат. P.S. Атеист съм до мозъка на костите ми и отвъд, така че ми дреме на... долуподписания за всякакви религии, месии, гурута, водачи и прочее "кумири", които хората умират да си създават и следват.
 • Д-р Храчков
  Отговор
  2 21:40  20.06.17
  Браво, на Николай!! Браво,браво само така. Тези от йехова убиват хора и после,ако се стигне до съд случайно намират 3-4 измежду тях да лъжесвидетелстват и ги пускат по целия свят. Много са опасни. В някой държави тяхната секта е забранена,а в БГ са платили и съществуват. Господ да помогне на Николай и да го пази.

  Коментиран от #3

 • Камена
  Отговор
  3 23:20  21.06.17

  До коментар #2 от "Д-р Храчков":

  Невероятни коментари до тук - безхаберие, невежество, толериране на насилието! Впечатлена съм! А Никито трябва да му бъде сложен намордник и поставен, където му е мястото - лудница ли, затвор ли или може би и двете...

Напиши коментар:


Публикувай