Last news in Fakti

20 Юни, 2017 15:25 1 146 0

12 г. затвор за мъж, убил баща си заради имот

  • мъж-
  • убил-
  • баща си-
  • имот
12 г. затвор за мъж, убил баща си заради имот - 1

Окръжният съд в Пазарджик осъди на 12 години затвор 47-годишния Йордан Стойнов от Пещера, който убил баща си заради имот.

Наказанието трябва да бъде излежано при първоначален строг режим.

По искане на защитата, делото прочете по съкратеното производство - без разпити на свидетели и вещи лица, като подсъдимият призна изцяло вината си, съобщиха пазарджишките медии "Виделина" и "Телекабел".

Жестокото убийство бе извършено на 12 ноември 2016 г. Между 47-годишния Йордан и баща му Георги от години тлеел конфликт, защото родителят не искал да прехвърли имота си на сина си.

Във фаталния ден баща и син започнали да пият още от сутринта, като постепенно зародилият се конфликт по познатата тема ескалирал. Според адвокатката на Йордан, първи е посегнал бащата. Това е предизвикало афект и внезапен умисъл у сина, който намушкал с нож в корема баща си. Ножът засегнал множество вътрешни органи, а на следващия ден Георги Стойнов починал от голямата кръвозагуба.

Прокурорът по делото поиска тежка присъда, като подчерта, че отцеубиецът дълго време е тормозил и заплашвал родителите си.

"Моят доверител съжалява за това, което е извършил", заяви адвокатът на Йордан - Радка Кръстева и добави, че той страда за майка си, която била тежко болна. Според адвоката възпитателният ефект вече се чувствал за подзащитния й. Затова тя помоли съда да даде възможност на Йордан Стойнов да продължи живота си предвид факта, че е на 47 години и присъдата да не бъде „унищожаваща”.

В последната си дума пред съда Йордан Стойнов също изрази съжалението си и помоли за по-снизходителна присъда.

Решението на Окръжния съд може да бъде обжалвана и протестирана пред Апелативния съд в Пловдив. Защитата обяви, че ще обжалва.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА