660 2

Ненчев оправдан по делото за ”Интендантско обслужване”

Светослава Ингилизова

Бившият министър на отбраната Николай Ненчев коментира пред бТВ делата, които се водят срещу него и състоянието на българските въоръжени сили.

По делото в Софийския военен съд за фирма „Интендантско обслужване” и за дрехите на армията, по което беше оправдан на първа инстанция, Ненчев каза:

„Струва ми се, че логиката е на българската прокуратура е обърната обратно. С усилията, които положих, спасих едно държавно дружество на Министерството на отбраната. Спасих стотици хора от глад и безработица в един изключително труден район”.

„Обвинението беше, че съм наблюдавал какво се случва, а не съм оказвал достатъчно ефективен контрол, което не отговаря на истината”, категоричен беше той.

"Прокуратурата не само ще обжалва, най-вероятно ще повдигне още редица обвинения, такова е моето усещане", прогнозира Николай Ненчев.

Продължава другото дело за ремонта на изтребителите МиГ-29. Софийската градска прокуратура обвини Николай Ненчев в престъпление по служба в края на ноември миналата година.

Ненчев беше начело на Министерството на отбраната във второто правителство на Бойко Борисов. Според прокуратурата той е издавал указания подписаното споразумение с руската фирма "РСК-МиГ" за доставка на нови двигатели за бойните ни самолети да не бъде спазвано.

Държавното обвинение смята, че така Ненчев е застрашил живота на летците ни и ги е лишил от качествена подготовка за бойните им дежурства.

Който казва, че армията ни частично изпълнява задълженията си, извършва национално предателство, смята бившият военен министър.

Национално предателство, застрашаващо националните интереси, е това някой отговорен политик да каже, че армията частично изпълнява своите задължения. „Към съседите или към потенциален агресор това означава: Заповядайте, ние сме готови”, отбеляза той.

Според него не е възможно в една демократична правова държава, която следва своите национални интереси, да се произнесе подобно нещо. По думите му това означава: „Свалили сме си нещо – заповядайте”. Ненчев е на мнение, че за това трябва дори да бъдат повдигнати обвинения.

Бившият министър е категоричен, че българската армия чудесно изпълнява задълженията си. Според него е правилно решението на сегашния военен министър Красимир Каракачанов да изтегли доклада за състоянието на армията, който ще бъде преработен и ще бъде внесен в парламента.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • внвнн
  Отговор
  1 00:47  21.06.17
  Абе щом всички бивши министри и тям подобна крадлива паплач, не са зад решетките, та този ли ще направи изключение. Гарван - гарвано око не вади!
 • anonimen
  Отговор
  2 06:32  22.06.17
  ama vie da ne ochakvahte che shce go osadat

Напиши коментар:


Публикувай