630 0

Прокуратурата обвини бащата, запалил сина си

51-годишният Никола от село Отец Кирилово полял сина си с бензин

Прокуратурата обвини бащата, запалил сина си
Константин Карагьозов

Окръжната прокуратура в Пловдив внесе в съда обвинителен акт спрямо Никола Д., на 51 г., за това, че умишлено е умъртвил рождения си син по особено мъчителен начин.

Обвиняемият Никола Д., заедно със сина си Иван Д., на 26 г., съпругата си и снаха си живеели в с. Отец Кирилово, обл. Пловдив. В имота имало две построени къщи. По-малката обитавали обвиняемият и неговата съпруга, а в другата живеел сина му. Обвиняемият Никола Д. системно злоупотребявал с алкохол, като ставал агресивен и правел скандали със семейството си.

На 27 декември 2016 г. ,вечерта, обвиняемият Никола Д. бил в дома си в с. Отец Кирилово, изпил около 500 грама ракия. Той започнал да се заяжда със съпругата си, защото бил разбрал, че синът им взел 10 лева назаем от жител на селото. Съпругата на обвиняемия му казала да не се притеснява, защото Иван Д. щял да си върне парите. Обвиняемият не се успокоил, взел еднолитрова бутилка, пълна с бензин и заявил, че ще отиде да запали автомобила на сина си.

В това време пострадалият Иван Д. влязъл в къщата на родителите си, при което обвиняемият започнал да му се кара за взетия заем. Иван Д. му обяснил, че заемът е негов и ще си го върне. Обвиняемият Никола Д. се подразнил от отговора. Той вдигнал бутилката и изсипал върху главата на сина си бензина, който се стекъл по дрехите му, след което ги запалил. Дрехите пламнали и огънят обхванал тялото на Иван Д. В резултат на горенето той получил изгаряния по главата, лицето, шията, гърдите, гърба и двете ръце. Майката на Иван Д. се опитала да му помогне, като го поляла с вода и срязала част от горящите дрехи.

На място пристигнал екип на Спешна помощ, който откарал пострадалия Иван Д. в болница, където въпреки проведеното интензивно лечение, той починал на 26 февруари 2017 г. от причинените травми. Обвиняемият Никола Д. е с взета мярка за неотклонение „задържане под стража“ и се намира в Затвора в гр. Пловдив.

България


Напиши коментар:


Публикувай