760 0

Условна присъда за мъж, убил приятелката си при катастрофа

Мартин Христов

3 години лишаване от свобода с петгодишен изпитателен срок и лишаване от право да управлява моторно превозно средство за срок от 5 години е присъдата на Марко М., която произнесе днес, 21 юни 2017 год., състав на Варненския окръжен съд.

25-годишният мъж от Видин беше предаден на съд по обвинителен акт на Окръжната прокуратура във Варна за причиняване по непредпазливост смъртта на млада жена и средна телесна повреда на пътник при пътно-транспортно произшествие.

На 6 септември 2016 г. Марко М. управлявал автомобил „Опел корса“ по пътя Варна - с. Долище. На кръстовището за село Кичево нарушил правилата за движение, като не се съобразил с пътните знаци и не пропуснал движещите се по път с предимство. Така причинил по непредпазливост смъртта на 26-годишна жена, която е негова приятелка, средна телесна повреда на друг пътник, както и значителни имуществени вреди на ударения от него челно автомобил.

Присъдата срещу Марко М., произнесена при условията на съкратено съдебно следствие, подлежи на обжалване пред Апелативния съд във Варна.

Варна / България


Напиши коментар:


Публикувай