1 650 3

Съдят абитуриента, прегазил жена на пешеходна пътека

Съдят абитуриента, прегазил жена на пешеходна пътека
Мартин Христов

Окръжната прокуратура в Пловдив внесе в съда обвинителен акт срещу 19-годишния Асен Гюрганчев, който прегази жена на пешеходна пътека в града.

Абитуриентът е обвинен за това, че при управление на моторно превозно средство е нарушил правилата за движение по пътищата, като причинил по непредпазливост смъртта на другиго на пешеходна пътека и избягал от местопроизшествието, съобщиха от държавното обвинение.

На 13 април 19-годишният Асен блъсна с джипа си "Тойота" и уби на място 61-годишната БонкаКуманова. Катастрофата стана на пешеходна пътека на бул. "Шести септември".

При разследването бе установено, че джипът, управляван от обвиняемия, се е движел със скорост от 67 км/ч, при позволена за населените места скорост от 50 км/ч. Гюрганчев е натиснал спирачката, но не е успял да спре заради по-високата скорост, като е ударил жената с предната лява част на автомобила. След удара, абитуриентът е избягал от местопроизшествието

Свидетели на катастрофата са се обадили на тел. 112. На място пристигнал екип на Центъра за Спешна медицинска помощ, но той само установил смъртта на 61-годишната Бонка.

По делото бе назначена съдебно-медицинска експертиза, която установила, че Бонка Куманова е получила травматични увреждания на жизненоважни органи, довели до остра кръвозагуба и сърдечносъдова недостатъчност.

След бягството си, Асен Гюрганчев пък се опитал да скрие джипа, за да го ремонтира. Младежът бе задържан от полицията на следващия ден.

Пловдив / България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Скорпион29
  Отговор
  1 16:19  21.06.17
  В затвора до живот за тоя п....р
 • майната
  Отговор
  2 16:28  21.06.17
  ...макс 2 год....и след 1 е вънка за добро повед....све пак кара джип...а е едва на 19
 • Кобрата
  Отговор
  3 17:05  21.06.17
  Жална му майка, сега като влезе в затвора, никога повече няма да страда от запек... Поне да не беше бягал от произшествието, ако се беше предал доброволно, щяха да му смекчат наказанието. Сега като вземат да го бузят м....лите в затвора и ще му дойде акъла в главата, ама ще е късно.

Напиши коментар:


Публикувай