1 421 0

Разбиха група, разпространявала фалшиви евро

Разбиха група, разпространявала фалшиви евро
Мартин Христов

Специализирана прокуратура и ГДБОП неутрализираха група за разпространение на фалшиви евробанкноти и наркотици.

Повдигнати са обвинения на петима участници в организираната престъпна група. Те са задържани на 20 юни 2017 г. при специализирана операция в Петрич и Сандански.

Събраните доказателства сочат, че групата е действала от ноември 2016 г. Участниците в престъпната група внасяли фалшиви банкноти от по 20 и 50 евро в големи количества от Италия и ги продавали у нас, предимно в Петрич и Сандански, с 20% по-евтино от номинала на фалшификатите. Освен това, групата се е занимавала и с разпространение на наркотици, основно на марихуана, съобщи Нова тв.

Членовете на престъпната група са задържани в момент на продажба на фалшиви евро на служители под прикритие. При извършения оглед в автомобила на един от задържаните, са намерени и иззети 942 неистински банкноти от по 20 евро и 36 с номинал 50 евро. В жилището на друг са открити 249 фалшификата с номинал 20 евро и 153 от по 50 евро.

На трима от обвинените е наложено прокурорско задържане до 72 часа. Другите двама са с парични гаранции.

В петък Специализираната прокуратура ще поиска от Специализирания наказателен съд налагане на мярка за неотклонение „Задържане под стража“ на тримата задържани.

Благоевград / България


Напиши коментар:


Публикувай