2 581 5

Над 100 000 лева задигнали бандитите от взривения банкомат

Над 100 000 лева задигнали бандитите от взривения банкомат
Мартин Христов

Изключително професионално е действала бандата, която снощи взриви банкомат в бургаския ж.к.”Славейков”, довериха разследващи, цитирани от "Флагман".

По първоначални данни задигнатата сума е малко над 100 хил. лева.

Интересно е, че крадците са използвали системите за сигурност на банката, за да я оберат необезпокоявано.

Въпросната банка е една от първите финансови институции, които вкараха банкоматите в буферни зони с денонощен достъп. Идеята бе да не са уязвими на открито, а до банкомата да се достига, след като маркираш дебитната или кредитната си карта на входа. Така са действали и обирджиите, а според неофициална информация са използвали открадната карта, чийто собственик едва тази сутрин узнал какво се е случило с пластиката му.

Бандата е влязла вътре с картата и тъй като помещението е изолирано са действали съвсем спокойно. Взривната вълна не се е усетила, а те са тарашили банкомата и напуснали банката. В района има много камери, но едва ли ще се установят някакви детайли.

В съседство има друга банка, един от магазините също разполага с охранителна камера, а на двата булеварда – бул.”Стефан Стамболов” и бул.”Янко Комитов” има видеокамери за денонощно наблюдение и следене на трафика. Но най-вероятно крадците са подготвени и за този сценарий и са избрали маршрут през които да преминат необезпокоявано.

На място пред обраната банка в този момент са 20-ина полицейски служители, криминалисти, както и експерти, които изследват вида на взрива.

Бургас / България


Още по темата

 • Взривиха банкомат в Бургас

  Взривиха банкомат в Бургас

  Взривиха банкомат в Бургас. Обирът е станал в бургаския комплекс „Славейков”, по неофициална информация - малко след 2:30 часа тази ...
  23.06.2017
  1 123
  0

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Bai
  Отговор
  1 10:41  23.06.17
  Екстра
 • 7777
  Отговор
  2 14:08  23.06.17
  Удари ли са златната 7ца. Кво
 • 3 17:55  23.06.17
  Този коментар е премахнат от модератор
 • Ети
  Отговор
  4 16:55  24.06.17
  Най лесната плячка...и още обири ще има
 • незнайко
  Отговор
  5 08:37  25.06.17
  Камери, камери и пак камери. Не разбраха ли, че само с една качулка и две дупки за очите, се обезсмисля видеонаблюдението! Как няма да има поне 2 камери и аларма за този банкомат който е в банката ? Явно не ни се казва цялата истина !

Напиши коментар:


Публикувай