26 Юни, 2017 08:21 7 457 26

Марешки откривал "наказателни аптеки", за да се справи с конкуренцията

  • аптеки-
  • веселин марешки-
  • изнудване
Марешки откривал "наказателни аптеки", за да се справи с конкуренцията - 1

Извършени са престъпления против собствеността – изнудване или рекет. Според доказателствата на прокуратура Варна са рекетирани аптеки, за да прехвърлят собствеността си на Веселин Марешки. Това заяви говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова в ефира на БНТ.

„Подложени са били на натиск конкурентите на аптеки Марешки. Имаме доказателства, че приближени на Марешки, включително и изпълнителният директор на агенцията по лекарствата са съдействали аптекарите да прехвърлят изцяло, или част от дяловете си на фирми, свързани с Веселин Марешки.

Изпълнителната агенция по лекарства е отнела през 2013 г. 13 лиценза, което е прецедент.

Арнаудова разкри и каква е била схемата: „Ако не зареждат от аптечната мрежа, или фирмата дистрибутор на Марешки, ще бъдат отворени т.нар. наказателни аптеки. Такива случаи е имало много в цяла България – Супер Нова или Лидер, те са работили с цени по-ниски с 10% и по този начин са били принуждавани конкурентите да работят на пазара известно време, или да фалират“, посочи Арнаудова.

„Собствениците на аптеките са получавали директни заплахи от тези установени 3 лица. Марешки им е обяснявал предварително каква е схемата. Ако се съгласят са поработвали известно време. Хората са били не само предупредени, но и убедени във възможностите на Веселин Марешки“, каза още тя.

Според прокурорите от Варна е имало организирана престъпна група, но според специализираната прокуратура няма. Тепърва предстои да стане ясно дали делото ще бъде върнато в специализираната прокуратура. „

Считаме, че има доказателства за форми на съучастие и на други лица, но нека да съберем още доказателства“, разкри още говорителят на главния прокурор.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гочев

    29 6 Отговор
    Щом продават скъпи лекарства САМО РЕКЕТ!
  • 2 Годт

    30 2 Отговор
    За изнудването не коментирам но наказателни аптеки?!?!?!

    Тогава големите вериги трябва да са наказателни вериги а не голямата работа
  • 3 Дедо Грую

    32 3 Отговор
    Целта е ясна: За българина лекарствата трябва да са скъпи и недостъпни.Та по - бързо да мре и исвободи територията. Който наруши статуквото ще му бъде потърсена отговорност, та да не пречи на мисията.
    Всеки знае, че от търговията с лекарства се печели повече от тази с дрога. И при това е легално.
  • 4 гощо

    12 9 Отговор
    Еми то тогава да започнем да отваряме аптеки до Марешки и той ще скача да ни ги копува! Ето една бизнес идея! Правиш нещо с дребни средства до Марешки и имаш гарантиран копуваш! Играеш го много уплашен и притеснен и му ги продаваш! Ахахахаха елементарен ми е тооо селяк!

    Коментиран от #7, #9

  • 5 незнайко

    24 1 Отговор
    Следват бензиностанциите ! Голям грях е направил, като ги кара да купуват, по евтини лекарства ! Монополистите не се дават лесно !
  • 6 модела КОЙ

    17 4 Отговор
    КОЙ СТОИ ЗАД МАРЕШКИ? ОТ КЪДЕ СА МУ МИЛИОНИТЕ? КАК Е ЗАПОЧНАЛ БИЗНЕСА, може би с ябълки, като Рокфелер?
    В България журналистиката изпълнява поръчки, както всичко останало, жалка история.

    Коментиран от #11

  • 7 onq s konq

    8 4 Отговор

    До коментар #4 от "гощо":

    Има една дребна подробност при "купуването" от Марешки-ЧЕ ЩЕ ТИ ИЗКУПИ АПТЕКАТА НА ПОЛОВИН ЦЕНА .Но ти все пак опитай с новоизмисления си бизнес!
  • 8 Бло си мамата

    16 1 Отговор
    Такива глупости само в Български сайт може да се прочете.
    Ако марешки продава лекарства с наказателни аптеки, значи Кауфландите са наказателни хипермаркети. Дайте да гоним и тях.
    Всички институции в страната работят против българският народ.
  • 9 Смях у каруцата на оня с коня

    7 3 Отговор

    До коментар #4 от "гощо":

    Кой ще те пусне да отвориш аптека до аптека на Марешки? Що говориш глупости? Той държи със свои хора Агенцията по лекарствата, раздават и отнемат лицензи, има милиони и контакти навсякъде, ти, някакъв селчо, ще хванеш да отвориш аптека до негов обект! Даже да успееш, ще ти струва толкова, че няма да си върнеш инвестицията. Сам ще затвориш, моето момче, защото аптеките на Марешки могат и да продават на загуба, ама ти - не!
  • 10 един

    14 5 Отговор
    и какво ме е-е мен дали е отварял или затварял аптеки и кого е изнудвал, да прави каквото иска, важното е че аз купувам евтино лекарства и гориво. Ще гласувам за него с две ръце освен ако не вдигне горивата.То пък другите политици са светци и неосквернени чисти душици, аде нема нужда...
  • 11 един

    6 3 Отговор

    До коментар #6 от "модела КОЙ":

    Зад Марешки стои РЕМ ВЯХИРЕВ- провери в гугъла кой е той и ще ти стане ясно.

    Коментиран от #12

  • 12 модела КОЙ

    1 2 Отговор

    До коментар #11 от "един":

    Кой е наслдникът на Рем Вяхирев?
    "На 79 години почина Рем Вяхирев, бивш директор на "Газпром", съобщи порталът Газета."
    " Рем Вяхирев вече не е ръководител на "Газпром", на негово място е назначен 39-годишният либерал Алексей Милер, предаде ИТАР-ТАСС."
    Явно товариш Милер стои сега зад всичко, а зад всеки олигарх стои товариш Путин. Излиза, че руснаците сами се "конкурират", що така, може би за да контролират България още по добре, те и без това притежават цялата държава.
  • 13 МОХ

    11 4 Отговор
    Не го е срам, продавал евтино лекарства !
    Къде дават така ?

    .аси и прокуратурата имаме ... болтовете на мерцедеси се саморазвиват, КТБ се била самоизточила, в аптеките продавали по евтини лекарства ...
  • 14 мъка

    5 2 Отговор
    Мръсник тоя Марешки , сега и наказателни бензиностанции прави.
  • 15 Shmeker

    6 1 Отговор
    То по тази логика и бензиностанциите са му наказателни
  • 16 Съдбата

    4 0 Отговор
    На Следващите Избори МАРЕШКИ ЩЕ Е ПРЕМИЕР.

    САМО МАРЕШКИ .

    Добре че го има ГОСПОД ДА ГО ОПАЗИ ОТ ДЯВОЛИТЕ.
  • 17 Граждани

    4 1 Отговор
    Марешки е Родолюбец и Спасител за Бедните Българи.
  • 18 Възмутени избиратели

    3 0 Отговор
    Всички са доволни от г-н Марешки

    Добре че е Марешки да Контролира Спеколата в цените

    Той е много свестен и добър човек

    Марешки мисли за болния Българин за разлика от дригите
  • 19 В подкрепа

    2 1 Отговор
    г-н Марешки се Бори с Измамниците в Аптекарския БРАНШ.

    Ако го Няма г-н Марешки един аналгин ще струва 50 лева.
  • 20 Българин

    3 0 Отговор
    МАРЕШКИ РАБОТИ В ПОЛЗА НА ГРАЖДАНИТЕ НА БЪЛГАРИЯ .

    Всички граждани БЛАГОСЛАВЯТ МАРЕШКИ -ТОЙ Е ИСТИНСКИ.
  • 21 Само Марешки

    2 2 Отговор
    Без Аптеките на Марешки ще има много висока смъртност при

    пенсионерите в България защото няма да могат да си закупят

    лекарствата от Скъпите Аптеки които Мачкат Болните Българи.
  • 22 Всички искаме да го има

    2 0 Отговор
    Марешки ще Оцелее и този епизот. ГОСПОД Е С МАРЕШКИ.

    ГОСПОД Е НА СТРАНАТА НА МАРЕШКИ.

    ГОСПОД Е ЗА МАРЕШКИ.
  • 23 Истината

    2 0 Отговор
    МАРЕШКИ Е АНГЕЛ СПАСИТЕЛ ЗА БЕДНИТЕ И БОЛНИНЕ .

    МАРЕШКИ Е АНГЕЛ СПАСИТЕЛ ЗА ВСИЧКИ БОЛНИ.

    МАРЕШКИ Е СПАСИТЕЛ ЗА БОЛНИТЕ И БЕДНИТЕ.
  • 24 Никой

    1 0 Отговор
    Не знам какво да си мисля вече... почти съм убеден, че знакови фигури от парламента и главите на олигархичните структури, които представляват, редовно се събират на "оперативки" и решават на чаша уиски кой е следващия в списъка на неудобните и как най-ефективно да се справят с него.

    Обвиненията спрямо Марешки се появиха точно в момент, в който той стана силно неудобен на властта и мутро-олигархията, а не в произволен момент в последните 25+ години. Съвпадение? Не мисля. Отгоре на това тези същите обвинения звучат точно толкова правдоподобно и нелепо, колкото и тези при случая с падащите болтове на Мерцедесите на НСО. Обвинения, съшити с бели конци, от хора, които не могат да шият. Как за повече от 25 години не е появи нито един "добре облечен бизнесмен", който да твърди, че Марешки го е изкарал от бизнеса с аптеките? Как нито един не направи публичен скандал около това как Марешки му е откраднал бизнеса? Опитват се да ни убедят, че феномена Марешки работи в ущърб на редовия българин. Кое точно накърнява интересите на държавата - това, че Марешки внася милиони в данъци, че продава стоки на достъпни цени или че дава работа на хиляди хора? Да, Марешки накърнява интереси. Интересите на същите тези, които ни грабят безпардонно от началото на прехода.
  • 25 Иво

    1 0 Отговор
    Това обвинение няма да постигне нищо, защото почива на измислени факти, напълно имагинерни. То цели само и единствено за секунди да накърни реноме, градено с десетилетия. От нас и нашата интелигентност вече си зависи дали ще се подведем по глупостите, в които нашите душмани искат да вярваме.

    Коментиран от #26

  • 26 Дедо Уньо

    2 0 Отговор

    До коментар #25 от "Иво":

    Сега иначе покъртително мудният държавн апарат е на вълна светкавично "опраскване" на бат Веско, един вид блицкрийг. Очевидно очакват като приключат с него дупката в КТБ да се затвори сама. Приоритети, приоритети...