690 2

Кмет получи 2 г. условно за купуване на гласове

Кмет получи 2 г. условно за купуване на гласове
Светослава Ингилизова

Кметът на хасковското село Узунджово Деян Ванчев е осъден на 2 години условно с изпитателен срок от 4 години. Той беше признат за виновен за купуване на гласове по време на местните избори през 2015 година. Присъдата беше произнесена от Софийския градски съд, съобщиха от пресцентъра на прокуратурата.

Деян Ванчев е осъден за това, че от края септември 2015 г. до 13 октомври като кандидат за кмет на село Узунджово е плащал за гласуване в полза на коалицията, от която е издигнат.

На 21 октомври 2015 г. главният прокурор Сотир Цацаров поиска от Централната избирателна комисия разрешение Деян Ванчев да бъде привлечен като обвиняем за престъпление против политическите права на гражданите. След разрешението на ЦИК, Ванчев беше предаден на съд.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Темида
  Отговор
  1 17:54  27.06.17
  Че то в БГ ефективни присъди дават ли? Смисъл за убииство, изнасилване, корупция, и тн дават максимум по 2 г. условно. Някой по вещ да каже. Има ли случай на ефективно осъден в България в модерната ни история?
 • Има
  Отговор
  2 20:04  27.06.17
  Недялко Димитров Димитров, по прякор момата, осъден на доживотен затвор без право на помилване за убийството на семейството Махмуд от Димитровград.

Напиши коментар:


Публикувай