1 890 2

Наркоманът, убил красивата Виола, остава в ареста

Мартин Христов

Съдът постанови постоянна мярка "задържане под стража" на 29-годишния Стефан Станев, заподозрян в убийството на приятелката си Виола Николова. От прокуратурата посочиха, че има убедителни доказателства за извършване на престъплението от подсъдимия Станев и че има опасност той да се укрие или да извърши друго престъпление.

Досега събраните доказателства са два ножа, бейзболен стик и метални боксове, както и показанията на двама души, пред които Станев е признал за убийството, предава "Фокус".

В деня на престъплението, съседите на Станев и приятелката му са чули шум от удари и женски писъци. Бяха изтъкнати данни за извършена агресия от страна на Станев срещу други лица, както и за употребата на наркотици от него.

Защитата на обвиняемия потвърди, че от събраните доказателства може да се предположи с голяма степен на вероятност, че Станев е съпричастен към престъплението.

Съдът прецени, че са налице непротиворечиви доказателства за извършване на престъплението от Стефан Станев. Основните доказателства са показанията на Невена П., която дори е видяла трупа на жертвата и два ножа с кръв по тях, и на Велислав К.

Според съда се касае не само за умишлено престъпление, а за такова, при което е проявена жестокост и несъпричастност след убийството.

Съдията посочи, че в дома на обвиняемия са открити редица наркотични вещества, както и че при задържането му, в кръвта му са открити следи от такива.

Пред съда Стефан Цанев изрецитира само цитат от произведението на Христо Ботев "Смешен плач". Постановлението на мярката подлежи на обжалване в тридневен срок.

София / България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Крум
  Отговор
  1 17:01  28.06.17
  Не е лошо вече да го пускате щом сте разбрали, че той е убиецът! Така де, дали днес, дали след 5 години за добро поведение... Смъртно наказание трябва - смъртно...

  Коментиран от #2

 • ПУЖ
  Отговор
  2 17:48  30.06.17

  До коментар #1 от "Крум":

  прав си Круме , трябва да върнем твойте закони !

Напиши коментар:


Публикувай