3 981 3

На митниците са иззели над 31 000 броя спинъри

Нашумелите в последните месеци играчки са опасни за децата

Снимки: Агенция Митници
Снимки: Агенция Митници
Константин Карагьозов

През последният месец, с активните действия на митническите органи от митница Русе, митница Столична и митнически пункт Летище-Варна бе предотвратено допускането за свободно обращение на общо 31 600 броя от т. нар. "антистрес" играчки - спинъри.

Според становището на компетентния орган - Държавна агенция за метрологичен и технически надзор, основните проблеми, свързани с тези продукти са: наличието на завишени норми на тежки метали, лесното отделяне на малки части, които създават риск от поглъщане при деца, а при светещите видове съществува проблем с батериите, които са лесно достъпни и липсват указания за смяната им.

На база взаимодействието и системното сътрудничество между органите по надзора на пазара и митниците се предотвратява пускането на пазара на ЕС на играчки, артикули за деца, запалки, фойерверки, електрически и газови уреди и др., криещи различни рискове за безопасността и здравето на потребителите.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Пенчо
  Отговор
  1 12:09  04.07.17
  Има да си връткат митничарите сега
 • незнайко
  Отговор
  2 16:02  05.07.17
  Батериите не се сменят! Купува се нова играчка, както е при телефоните вече ! Що се отнася до децата, то тези играчки не са за БЕБЕТА. ХОИДЕ ДА НЕ ЯДЕМ БОБ, ЗАЩОТО ДЕТЕТО МОЖЕ ДА ГЛЪТНЕ БОБЕНО ЗЪРНО ! Но нали са евтини и от Китай трябва да ги спрем.
 • Хасан
  Отговор
  3 15:38  07.07.17
  Киро е приятел с Пепи митничаря! Киро внася 30000 спинъра и трябва да ги продаде. Георги не е приятел с Пепи митничаря! На бат Герги ще му конфискуват пратката, иначе Кирето ще трябва да смъкне цените на едро!

Напиши коментар:


Публикувай