Last news in Fakti

4 Юли, 2017 15:50 2 295 2

Спипаха 4500 нелегални кутии цигари

  • цигари-
  • контрабанда-
  • митници
Спипаха 4500 нелегални кутии цигари - 1
Снимки: Агенция Митници

Служители на отдел „Митническо разузнаване и разследване" при Митница Русе спират за проверка лек автомобил „Мерцедес" на 30 юни 2017 г. при обход в русенския квартал „Здравец".

В багажника на колата, тип „комби", митническите инспектори откриват 4500 кутии цигари без български акцизен бандерол. Тютюневите изделия били разпределени в кашони и чували. Това съобщиха от агенцията.

Всички цигари са от марката „Business Royals", с надпис на латиница върху опаковките „Duty free sale only". Общото количество се равнява на 90 000 къса.

Задържан е 45-годишен мъж, който управлявал автомобила. Цигарите и автомобила също са задържани. Уведомена е Русенска Районна прокуратурата. По случая е образувано досъдебно производство, което се води по описа на Митница Русе.

Предотвратената щета за бюджета от задържаните цигари се равнява на 33 750 лв.

За последните 4 дни служители от отдел „Борба с наркотрафика" на Митница Русе разкриха общо 3 случая на опит за пренасяне на цигари без българска акцизен бандерол през ГКПП Дунав мост 1.

Случаите са идентични - става дума за шофьори на товарни автомобили, които са транспортират нелегални цигари от различни марки и твърдят, че са ги закупили от безмитен магазин в Турция. Задържани са общо 435 кутии цигари /8700 къса/. И по трите случая са образувани дознания.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 gost123

    0 0 Отговор
    4500 кутии цигари в магазина струват 22 500 лева при цена 5 лева за кутия.
    Как така предовратената щета за бюджета е 33 750 лева.... или кутия цигари в магазина е 10лева, за да са верни сметките.
    Или журналистите или разследващите просто си пишат ей така цифрите, да изглежда Голяма Работа, и да се стряскат хората.
    Докога...