1 290 1

В Търговище хванаха наркодилър

Снимка: Архив
Снимка: Архив
Венцислав Михайлов

Искането на Окръжната прокуратура във Варна за вземане на постоянна мярка „Задържане под стража“ на 37-годишния Илиян Ил. от Търговище за извършено престъпление по член 354а, ал. 1 от Наказателния кодекс бе уважено от състав на Варненския окръжен съд.

Мъжът бе задържан на 6 юли 2017 г. на ул. „Пирин“ във Варна при специализирана полицейска операция по линия на наркоразпространението.

Автомобилът на Илиян Ил. бил е спрян за проверка. При претърсване и обиск на лицето са открити 1000 таблетки амфетамин, кристално вещество и електронна везна със следи от амфетамин и марихуана.

Направените експертни справки на таблетките показали, че са висококачествен амфетамин с тегло 289,11 гр., а кристалното вещество с тегло 27,71 гр. се използва като съставка при производството на амфетамин. Претърсено е жилището на 37-годишния мъж в Търговище, откъдето полицията иззела 6 ампули метамфетамин.

При повторен оглед на автомобила на обвиняемия с куче са открити допълнителни количества таблетки и марихуана.

Илиян Ил. е обвиняем и по досъдебно производство на Районната прокуратура в Смолян, където е разследван за държане на наркотични вещества.

Определението на Варненския окръжен съд подлежи на обжалване пред Апелативния съд във Варна.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • к2 служител
    Отговор
    1 13:49  10.07.17
    Като не плаща където трябва !!!

Напиши коментар:


Публикувай