972 1

Три години затвор за шофьора, убил граничари на пътя

Емил Ангелов ще излежи присъдата си в затвора в Бобов дол

Снимка: Shutterstock
Снимка: Shutterstock
Константин Карагьозов

В Окръжна прокуратура – Кюстендил е получена за изпълнение по делегация присъдата на Сливенския окръжен съд, с която шофьорът Емил Ангелов е признат за виновен за катастрофа на автомагистрала „Тракия“, съобщиха от пресцентъра на прокуратурата.

На 14.05.2015 г., осъденият Ангелов управлявал автомобил марка „Мерцедес“, регистриран на РД „Гранична полиция“ – Кюстендил, по автомагистрала „Тракия“, в района на гр. Нова Загора, в посока на движение гр. София. Той нарушил правилата за движението по пътищата, в резултат на което предизвикал пътно-транспортно произшествие с движещия се пред него товарен автомобил „Камаз“, собственост на „Булгартрансгаз“ ЕАД. Вследствие на катастрофата била причинена смъртта на двама гранични полицаи, пътували в управляваната от Ангелов кола, а третият получил средна телесна повреда.

Върховният касационен съд потвърди присъдата на Бургаския апелативен съд, с която на подсъдимия Ангелов е наложено наказание от три години „лишаване от свобода“, което той да изтърпи при първоначален „общ“ режим. Той е лишен и от право да управлява МПС за срок от четири години.

Осъденият е задържан от служителите на съдебна охрана и е приведен в затвора в гр. Бобов дол.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • Гост
    Отговор
    1 10:39  11.07.17
    Нека почиват в мир колегите му! Това е драма колкото и да го съдят, този човек докато е жив ще се тормози за произшествието! Тук държавата трябва да му помогне с психолози, представям си какво му е, да загуби колегите си от един лош миг!

Напиши коментар:


Публикувай