11 Юли, 2017 14:47 1 223 4

Жени от Пловдив и Нова Загора дадоха по 12 000 лева на измамници

  • измамници-
  • пари-
  • полиция
Жени от Пловдив и Нова Загора дадоха по 12 000 лева на измамници - 1
Снимката е илюстративна

Криминалисти разследват две телефонни измами за крупни суми, извършени в Нова Загора и Пловдив. Това съобщиха от пресцентъра на МВР.

След като станала жертва на сценария „оказване на съдействие на полицията“, 70-годишна пловдивчанка се разделила с 12 000 лева. Според предварителната информация, в петък по обяд жената разговаряла по телефона с непознат, представил се за разследващ полицай.

Той обяснил, че работи по престъпления, свързани с неправомерни парични транзакции, и разполага с информация, че извършителите ще изтеглят пари и от нейната банкова сметка. По време на разговора мнимият служител на реда поискал от пенсионерката да изтегли наличните си пари от банката и да му ги предостави временно, до залавяне на престъпниците.

Убедена, че помага на полицията, същия ден възрастната жена изпълнила дадените указания и оставила 12 000 лева под пейка в градинка в града. Едва вчера разбрала, че е била въведена в заблуждение от телефонни измамници и подала сигнал във Второ РУ. По случая е образувано досъдебно производство.

На 7 юли жертва на измама станала и 81-годишна жена от Нова Загора. В разговор по телефона тя била заблудена от непознат, представил се за полицай, че ще помогне за задържането на измамници. Пенсионерката оставила пред дома си плик с 12 300 лева, 500 евро и златни накити, след като получила уверение, че ще получи обратно парите си след приключване на акцията. По случая е образувано досъдебно производство.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 вече не ми е жал

    8 1 Отговор
    Петролът на земята, ще свърши балъците в България не !!!
  • 2 гост

    7 0 Отговор
    Ей това колкото и да се тръби да не се дават пари, те бабите продължават да вадят пачки и да ги хвърлят през терасите. Полицията и ръцете да им върже сигурно бабите пак ще намерят начин да дадат парите на циганите.
  • 3 Пешо

    3 1 Отговор
    Полицията е виновна че не са ги хвърлили в затвора
  • 4 гоги

    3 0 Отговор
    И пенсионерите няма ли пари защо веднъж не взеха пари от един работещ а все от пенсионери