924 4

Жени от Пловдив и Нова Загора дадоха по 12 000 лева на измамници

Снимката е илюстративна
Снимката е илюстративна
Светослава Ингилизова

Криминалисти разследват две телефонни измами за крупни суми, извършени в Нова Загора и Пловдив. Това съобщиха от пресцентъра на МВР.

След като станала жертва на сценария „оказване на съдействие на полицията“, 70-годишна пловдивчанка се разделила с 12 000 лева. Според предварителната информация, в петък по обяд жената разговаряла по телефона с непознат, представил се за разследващ полицай.

Той обяснил, че работи по престъпления, свързани с неправомерни парични транзакции, и разполага с информация, че извършителите ще изтеглят пари и от нейната банкова сметка. По време на разговора мнимият служител на реда поискал от пенсионерката да изтегли наличните си пари от банката и да му ги предостави временно, до залавяне на престъпниците.

Убедена, че помага на полицията, същия ден възрастната жена изпълнила дадените указания и оставила 12 000 лева под пейка в градинка в града. Едва вчера разбрала, че е била въведена в заблуждение от телефонни измамници и подала сигнал във Второ РУ. По случая е образувано досъдебно производство.

На 7 юли жертва на измама станала и 81-годишна жена от Нова Загора. В разговор по телефона тя била заблудена от непознат, представил се за полицай, че ще помогне за задържането на измамници. Пенсионерката оставила пред дома си плик с 12 300 лева, 500 евро и златни накити, след като получила уверение, че ще получи обратно парите си след приключване на акцията. По случая е образувано досъдебно производство.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • вече не ми е жал
  Отговор
  1 14:50  11.07.17
  Петролът на земята, ще свърши балъците в България не !!!
 • гост
  Отговор
  2 14:52  11.07.17
  Ей това колкото и да се тръби да не се дават пари, те бабите продължават да вадят пачки и да ги хвърлят през терасите. Полицията и ръцете да им върже сигурно бабите пак ще намерят начин да дадат парите на циганите.
 • Пешо
  Отговор
  3 15:00  11.07.17
  Полицията е виновна че не са ги хвърлили в затвора
 • гоги
  Отговор
  4 20:00  11.07.17
  И пенсионерите няма ли пари защо веднъж не взеха пари от един работещ а все от пенсионери

Напиши коментар:


Публикувай