13 Юли, 2017 09:41, обновена 13 Юли, 2017 12:02 2 445 2

Фен на Левски със счупена ръка в Хърватия

  • белезници-
  • левски-
  • фенове

В ареста са задържани 22 души

Фен на Левски със счупена ръка в Хърватия - 1

Към 11.00 ч 18 български граждани, привърженици на ФК „Левски“, са все още в полицейското управление на гр. Задар, за да предоставят писмени показания във връзка с инцидент с опожарен български автомобил и поредица от сблъсъци с фенове на ФК „Хайдук“ (Сплит).

Трима български граждани са с леки телесни наранявания в следствие на инцидента през изминалото денонощие. Един от пострадалите е със счупена ръка. На тримата български граждани е оказана медицинска помощ и са изписани от болничното заведение.

Българският посланик в Загреб Таня Димитрова е получила уверенията на хърватските власти, че подпалването на българския автомобил се третира от закона като тежко криминално деяние и инцидентът ще бъде разследван.

В 02.35 ч в МВнР е получен сигнал от изпълнителния директор на ФК „Левски” (София), че в град Задар, Хърватия, е възникнал инцидент между привърженици на ФК „Левски” (София) и ФК „Хайдук” (Сплит), в резултат на което е запалена лека кола на българските привърженици.

Това съобщиха от МВнР.

Посланикът на Република България в Хърватия Таня Димитрова и консулът Христина Биджеранова са пристигнали спешно на мястото на инцидента и в момента са в полицейското управление в Задар, където се изясняват подробностите.

По данни на хърватската полиция, 4-ма от привържениците на „Левски” са участвали в спречкване с фенове на „Хайдук” в град Сплит през деня на 12 юли, след което са се прибрали да нощуват в Задар, където автомобилът им е бил опожарен през нощта на 12 срещу 13 юли.

Полицията е задържала за разпит общо 22 привърженици на „Левски”, за които се смята, че може да са участвали в поредица от сблъсъци с фенове на противниковия отбор през изминалото денонощие. Няма данни за тежко пострадали български граждани, освен трима, които са с леки телесни наранявания и им е оказана помощ в местна болница.

Със съдействието на българското посолство е осигурен преводач и се снемат показания на задържаните.

„Левски” (София) гостува на „Хайдук” (Сплит) днес от 21,30 ч българско време в първи мач от втория квалификационен кръг на Лига Европа. Българското посолство ще оказва пълно съдействие на феновете.

Дежурен телефон на българското посолство в Загреб: 00385 984 69 808


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    1 1 Отговор
    А ние един автобус с поляци не можахме да спрем, защото сме нямали преводач.
  • 2 Замърсителят

    2 0 Отговор
    Аууууу каква национална трагедия , цяла България трябва да реве щот на синьото говедо му учупили кунката ! Ми то целия отбор си е фабрично счупен и добре че е Бобито Михайлов да им разчиства пътя от всички които смеят да бият " Левски "