5 897 15

Най-тежкото обвинение за убиеца от Бяла

Циганинът, пребил 18-годишния Алекс за цигара, ще бъде подведен за умишлено убийство по хулигански подбуди

Константин Карагьозов

Говорителят на главния прокурор - Румяна Арнаудова, заяви, че убиецът на 18-годишния Алекс от Бяла ще бъде подведен по най-тежкото обвинение - умишлено убийство по хулигански подбуди, за което Наказателният кодекс предвижда включително доживотен затвор без право на замяна.

"Мъжът от Бяла, пребил Алекс пред дискотека заради цигара на 8 юли сутринта, е с ново обвинение - убийство по хулигански подбуди. Ще защитаваме обвинението "доживотен затвор", заяви Арнаудова пред БНТ.

Тя коментира и идеята на главния прокурор да се доразвие споразумението между Прокуратурата и Министерството на здравеопазването, за да се защитят лекарите и да им се наложат възможно най-тежки наказания.

Говорителят на главния прокурор обеща да се направи пряка връзка между спешните медицински центрове и районните прокуратури, за да могат да се запазят максимално повече доказателства и виновните да бъдат подведени максимално бързо. Румяна Арнаудова обеща виновните да се подвеждат по бързата процедура в седемдневен срок.

"Взе се решение споразумението от 2015 г. да се доразвие и да се предостави възможност на лекарите и болниците със спешни отделения да имат пряка връзка с дежурен прокурор. Целта на бързата връзка е не само получаването на информация, но и да дават прокурорите указания да се запазят доказателства. Така с най-много доказателства ще докажем, че лицето е виновно", заяви Арнаудова.

Румяна Арнаудова се съгласи, че осъдените за нападение над лекари не са много. Тя отрече мнозина от тях да пледират като невменяеми и отбеляза, че повечето от виновните за нападение над лекари са извършили деянието под влияние на упойващи вещества, което НК квалифицира като утежняващо вината обстоятелство.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • ДДД
  Отговор
  1 08:36  18.07.17
  вместо доживотен да го пуснем на свобода н при следващо престъпление било и леко да може всеки да го убие? при доживотен ще го гледаме и обличаме и топлим и пазим още 50 г
 • бббббб
  Отговор
  2 08:55  18.07.17
  Да се върне смъртното наказание.Защо трябва да му осигуряваме лечение и да го храним до живот.

  Коментиран от #4

 • Лупи
  Отговор
  3 09:44  18.07.17
  И това е единствено и само заради медиите и обществения натиск! Тия мишки от прокуратурата дето повдигнаха първоначалните обвинения- "средна телесна повреда" и "непредумишлено убийство" трябва да се уволнят наред с шефа на полицията, защото в централна част на града пред нощни заведения няма патрули! Естествено в България никой не е виновен за нищо и никой няма да поеме отговорност за нищо. Чудя се тия чиновници дето са косвено замесени в инцидента с бездействието си, как ли спят нощем? Предполагам добре, понеже са оперирани от съвест.
 • случаен
  Отговор
  4 09:48  18.07.17

  До коментар #2 от "бббббб":

  За съжаление такава е и световната практика. Затворите са пълни с престъпници, които отдавна трябваше да не са между живите, защото никога няма да се променят. На всичкото отгоре им издават доживотна присъда с право на предсрочно освобождаване. След като мине известен период, поради добро поведение, а у нас и поради материални съображения ги освобождават и така им се дава възможност да убиват и вършат престъпления, защото склонността към престъпления никога не се променя. Много хора просто са генетично обременени, но умеят да се преструват. В българските затвори мизерията е поразяваща, но в уредените американски и европейки затвори ги хранят добре, тренират и стават още по-настървени за престъпления. Не виждам каква е ползата от такова правосъдие, но явно демокрацията така повелява. Невинни жертви за сметка на чудовища, които продължават живота си, за да убиват.

 • Темида
  Отговор
  5 10:27  18.07.17
  Съда пак симулира работа защото народа леееееко се посъбуди относно безнаказаността. Нищо сега пак ще заспинка. Поляци Румънци Гърци протестират по 40-50 000хил по площадите ама ние нали сме ВЕЛИКА "нация" сме над тея неща.
 • лол
  Отговор
  6 11:02  18.07.17
  то затвора е по-голямо мъчение от смъртно наказание. не сте ли гледали криминални филми, където отмъстителите мъчат жертвите вместо да ги избавят от мъките с смърт. я отиди да лежиш в затвора, ще изперкаш след един един, килия без никакви развлечения 24 часа и никакви жени цял живот
 • Ядеитн
  Отговор
  7 11:25  18.07.17
  Нема си пари м...ла и затуй ша лежи момчето. Виж да беше големец некой - 2-3 годинки , а с малко късметец може и условно. Убаво, лошо - тъй е у нас. Всеки да си опича аклъля и да къта пари за черни дни.
 • anonimen
  Отговор
  8 11:30  18.07.17
  dano go osadat ama nadali .vseki koito leji v zatvora vinagi ima adm globa v pari spored prisadata i kato izleze go gonat do dupka da si plati !''hotela''
 • 111
  Отговор
  9 11:38  18.07.17
  на затворите да се предостави възможност за работа на затворниците. разни там каменни кариерии, уранови мини, (ясно е че ги има и работят), за да могат хем да работят затворниците, хем да получават пари, за да плащат финансовото обезпечение на пострадалите. За всички затворници да се осигурява работа - хулигански подбуди, катастрофи, да ходят да копаят, да чистят реки, боядисват улици, да работят в спешните центрове, на всекиго според престъплението и наказанието.
 • БАЦЕТО
  Отговор
  10 11:42  18.07.17
  На въжето тоя няма какво да работи
 • Вермахт
  Отговор
  11 12:49  18.07.17
  Да го трепат за донор на кво може. Поне да даде живот на хора коити го заслужават след като е отнел такъв.
 • asd
  Отговор
  12 13:01  18.07.17
  Циганите имат практиката да излежават присъдите на по-богатите си роднини... Говори се, че този е чичо на убиеца... И друго, защо след като цяла група са пребили момчето, само един циганин е в съда??? Май вече сами да си въведем албанският кодекс на честта!!!
 • Пешо
  Отговор
  13 10:59  19.07.17
  Нека се учим от най-голямата демокрация - САЩ и въведем смъртното наказание! Референдум!
 • 14 13:07  19.07.17
  Този коментар е премахнат от модератор
 • 15 13:08  19.07.17
  Този коментар е премахнат от модератор

Напиши коментар:


Публикувай