24 Юли, 2017 14:45 1 954 6

Съдят служител, откраднал нафта за 18 000 лева

  • нафта-
  • дизел-
  • бензин-
  • варна-
  • кичево-
  • съд

42-годишният варненец систматично "източвал" гориво на фирмата

Съдят служител, откраднал нафта за 18 000 лева - 1
Снимка: Shutterstock

Районната прокуратура във Варна предаде на съд Стилиян Ст. от Варна, който противозаконно присвоил фирмени горива на стойност 18 019 лева.

42-годишният служител е извършил престъплението чрез 117 безналични плащания с две фирмени карти, след като бил назначен като пакетировач. Работодателят му възлагал и задачи, свързани с превозване на заготовки между складовете на фирмата с товарен автомобил, както и със служебен автомобил, за да транспортира работниците до базата в село Кичево и обратно по домовете им.

В периода от 14 февруари до 3 юни 2015 г. подсъдимият присвоил 6 270 литра дизелово гориво на стойност 14 517 лева и бензин и пропан-бутан на стойност 3 508 лева, всичко на обща стойност 18 019, 39 лева.

От назначената по делото съдебно-графологична експертиза било установено, че полаганите подписи на касовите бележки при закупуване на горивата на бензиностанция доказват, че са на Стилиян Ст., като подсъдимият се опитвал да ги изпълни така, че да се различават от автентичния му подпис.

Изготвена по делото била и съдебно-техническа експертиза. От нея станало ясно, че осъщественият пробег на товарния автомобил в този период, взет от GPS-системата, е бил 145, 49 км. По норма за този пробег необходимото гориво е едва 14,54 литра.

Предстои делото срещу 42-годишния подсъдим, който е осъждан, да бъде насрочено за разглеждане във Варненския районен съд. Ако бъде признат за виновен, той ще бъде наказан за обсебване с лишаване от свобода от 1 до 6 години.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    9 1 Отговор
    Защо работодателя го кара да управлява МПС като е назначен за пакетировач? Съд за работодателя!
  • 2 гост

    2 0 Отговор
    А който ги е купил няма ли да понесе отговорност? Полицаите си купуват дизел на отбивки от камиона, бензанджиите са едни от най-вървежните дилъри на дизел. И колко като този си действат и точат от години? Има поне по 30-40 човека дейни във всеки малък град, отделно още няколко пъти по толкова с малки количества. МВР ако иска да ги хване ще разпита из града и ще ги излови, ала после как ще си купуват дизел на 1,50лв?
  • 3 дай насам

    1 0 Отговор
    абе не ме интересува, че е откраднал нафтата, ами да я пусне на тънко да я изкупиме :D
  • 4 възмутен

    4 0 Отговор
    Много важен фактор за който работодатели те забравят , или така им изнася. Как се изчислява разхода на гориво: 1-2% Вътрещно гаражни :2- 10% зимни : 3- 25% градски: 3-от 25%до 50% зависимост от товара. Когато седнеш и сметнеш разхода може да ти се удвои. Но това работодателя не го интересува, защото по каталог му дават 14.3 на 100. Всички знаят че това са данни от лаборатория!!!!!!!!!!!!!
  • 5 Разпакетировчик

    1 0 Отговор
    Пакетирал си туби,длъжност
  • 6 Антон

    0 0 Отговор
    Горкият човек,те откраднаха милярди и продължават да точат,а човека за 18бона ще го затворят.