1 094 1

Извънредна среща в МВР заради нападенията в София

Мартин Христов

Целият ресурс на Столичната дирекция на вътрешните работи е ангажиран с изясняването на случая около нападението на журналиста Иво Никодимов.

В момента е заграден по-голям периметър на мястото, на което е станал инцидентът, търсят се следи и улики, за да се открият извършителите. Това каза главният секретар на МВР главен комисар Младен Маринов.

„Няма данни да е получавал предварителни заплахи, а и той самият не свързва нападението със своята работа като журналист и не се сеща за някакъв конфликт, който да доведе до такава хулиганска проява. Всичко сочи, че агресията е непредизвикана, нямаме данни да е с цел грабеж. Работим по основната версия – хулигански подбуди и необоснована агресия, каза Младенов.

Той допълни, че на етапа няма данни, за да се прави връзка между вчерашната агресия, проявена спрямо две столичанки в района на бул.“Драган Цанков“, оперативно-издирвателните действия по случая продължават. Младенов увери, че полицията предприема всекидневно мерки срещу случаите на агресия.

Директорът на ГД „Национална позиция“ Христо Терзийски допълни, че служители на главната дирекция оказват съдействие и подкрепа на колегите от СДВР при изясняването и разследването на случаите.

София / България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • Шаран БГ
    Отговор
    1 08:54  26.07.17
    За простосмъртните на тази територия работят "здраво" - закони, адвокати, съдии..... На тях не им е разрешено да носят огнестрелно оръжие! Ясно е и на селските пуйки защо !?!? Чорбаджиите ги пази Конституцията и всеки почти има в себе си пищов. Аз не вярвам, че при разрешителен режим загубите от "мат,рял" ще са по-големи от тези по родните пътища при ПТП-та! !!Но няма да има такива брутални осакатяващи нападения !! Десет пъти по-добре да ме гръмнат /примерно/ при обир директно, отколкото цял живот да ходя инвалид !! Ама не всеки ще посяга току-така на всеки...... Те престъпленията от този род може и да нямат връзка помежду си - ама нямат край , не само в "престолния" град, а по цялата "царщина"

Напиши коментар:


Публикувай