Last news in Fakti

27 Юли, 2017 20:20 2 671 9

Задържаха две българки в Турция по подозрение в тероризъм

  • тероризъм-
  • турция-
  • българки
Задържаха две българки в Турция по подозрение в тероризъм - 1
Изглед от Дидим Снимка: Shutterstock

Две българки - майка и дъщеря, и британка са арестувани по подозрение в тероризъм в турския курорт Дидим, съобщи агенция ИХА.

При разпита по-младата българка е заявила, че е следвала право в Холандия и Англия.

Запознала се е с британката през 2015 година и преди 10 дни заедно са пристигнали на почивка в Турция. В профилите в социалните мрежи на двете жени са споделени материали, свързани с кюрдските милиции Сили за защита на народа - смятани за сирийския клон на забранената в Турция ПКК.

От българското външно министерство съобщиха за БНТ, че нямат официална информация по случая. На посолството ни в Анкара са дадени инструкции да провери информацията.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 дядо Любен

    35 13 Отговор
    Абе,хора!Имате ле разум...какво търсите в днешно време в Турция...весници не четете ли...телевизия не гледате ли...!?Ходете и харчете парите си в Турция!Пфууу...плно е с глупаци!!!!!!

    Коментиран от #3, #5

  • 2 дарк

    17 6 Отговор
    Това,че живеят в България не означава ,че са българки има много хора които са с друга религия никъде на са споменати имената им едва ли са български .
  • 3 Гого

    4 16 Отговор

    До коментар #1 от "дядо Любен":

    Простееш, Либене!

    Коментиран от #7

  • 4 Истината

    12 4 Отговор
    Каквото са търсили,са го намерили.Ще им разкършат чакрите,от всички дупки.Честит им среднощен експрес...
  • 5 Хасан

    0 10 Отговор

    До коментар #1 от "дядо Любен":

    Дядо Любене,има шведска маса и яко е...не
  • 6 Uflaf

    9 1 Отговор
    Без значение коя е държавата и каква е религията не бих отишъл там при положение ,че по техен закон имат право да те задържат докато тече следствие по повдигнато обвинение със срок 5 години. След това и да ти кажат -невинен , все тая. Ще съдиш след това за неправомерно задържане Турция ли ? Спомнете си тона и начина на призоваване на чужди граждани в случая с нашите гранични полицаи . Длъжностни лица на друга държава привикани все едно си викат чобаните от гората да се явят при кадията в село. А сега си представи какво ще е ако си там и реши единствения им политик и вожд да събира козове по почина на Либия. Асаните да ходят там и все пак поне двойно гражданство да имат ,щото после да не излезе ,че са само българи и да страдат. С говор няма да се оправят щото ни кюрдски ,ни турски говорят и трудно ще ги разберат от кои са.

    Коментиран от #9

  • 7 дядо Любен

    8 1 Отговор

    До коментар #3 от "Гого":

    Гоге,ходи до Анкара да търкаляш аспирини..сякяш живеете тук в някакъв виртуален свят!?
  • 8 mire

    3 2 Отговор
    Ше ги порят кът риби!!!
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.