912 2

Външно: Задържаните в Турция българки нямат повдигнато обвинение

Снимка: Архив
Снимка: Архив
Светослава Ингилизова

Служители на българското посолство в Анкара се свързаха и с наблюдаващия прокурор по делото, който е съобщил, че няма повдигнати обвинения на българките, задържани от полицията в Айдън. Това съобщиха от Външно министерство.

Максималният срок за задържане е 7 дни, сред което трябва или да бъдат освободени, или обвинени в престъпление.

В посолството в Анкара е получено обаждане от български гражданин, че по време на лятната им почивка съпругата му и дъщеря му са задържани от турската полиция в Айдън.

Служител на посолството е влязъл във връзка с полицейския участък в Елефер, от където е получил уверения, че състоянието на двете български гражданки е добро, но за да бъде проведен разговор с тях, трябва да има разрешение от отдела за борба с тероризма към Главна дирекция „Сигурност” в Айдън.

Проведен е разговор със служител от отдела за борба с тероризма към Главна дирекция „Сигурност” в Айдън, в който бе изяснено, че следствените действия продължават и засега не е ясно дали срещу задържаните български гражданки ще бъде повдигнато обвинение или ще бъдат освободени. Служителят от отдела за борба с тероризма не се е ангажирал с конкретни срокове.

Турция


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • ХайдеДе
  Отговор
  1 09:16  28.07.17
  Хайде отивайте на море в Османската империя,ол инклузив с посещение в затвора и късно напускане след 10 години.Турция и Европа нямат общо време е да се разделят.
 • Хасан
  Отговор
  2 19:08  28.07.17
  Може за джебчийство да си арестували...нали една българска дипломатка беше арестувана в фришопа

Напиши коментар:


Публикувай