Last news in Fakti

28 Юли, 2017 17:08 2 096 2

Задържаха двама трафиканти на хора край Пловдив

  • пловдив-
  • трафик-
  • мигранти-
  • бежанци-
  • задържани

Шофьорите на два микробуса побягнали, но бързо били хванати от полицаите

Задържаха двама трафиканти на хора край Пловдив - 1
Снимка: Архив

Двама мъже, превозвали нелегално преминали през границата чужденци, са били задържани от служители на ОДМВР – Пловдив.

Около 4.30 часа вчера, на изхода на село Труд по посока АМ “Тракия” полицейски служители засекли два микробуса с хасковска регистрация, които се движили един след друг и извършили неправилна маневра – обратен завой. При спирането им водачите и на двете превозни средства побягнали в различни посоки. Единият от мъжете, на 59 години, бил заловен и отведен в районното управление. Другият – 24-годишен, бил обявен за общодържавно издирване и часове по-късно задържан в Свиленград. В хода на проверката полицейските служители установили, че в двата микробуса пътуват общо 47 чужди граждани, всички без документи за самоличност, представяйки се за иракски граждани.

По случая е образувано досъдебно производство. Мъжете са привлечени като обвиняеми за извършеното престъпление, с прокурорско постановление са задържани за срок до 72 часа. Предстои в съда да бъде внесено искане за вземането им на мярка за неотклонение „задържане под стража“.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пабло Ескобар

    3 0 Отговор
    Въпрос на време беше да хванат Николайчо будалата!
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.