Last news in Fakti

31 Юли, 2017 04:30 3 503 1

Екстрадираха българин, лежал за убийство в Гърция

  • иво богданов-
  • затвор-
  • екстрадиция
Екстрадираха българин, лежал за убийство в Гърция - 1
Снимка: Български новини

С полет на егейските авиолинии на родна земя стъпи Иво Богданов, който лежа 7 години в гръцки затвор за убийство.

Мъжът е екстрадиран и това не му позволява да пътува в южната ни съседка, където предстоят още дела по странния му казус, пише "Български новини".

Гърция ограничава възможността Иво Богданов да се явява лично на делото, което все още не е приключило, тъй като срещу него има повдигнати още две обвинения за грабеж и притежаване на оръжие.

Според адвокат Катцибас, който е защитник на Богданов, налагането на екстрадация е показател, че проблемите за Богданов продължават.

„С падане на основното обвинение за убийство, би трябвало да паднат и останалите две, които са придружаващи“, заяви адвокат Катцибас.

От седмица Иво Богданов бе преместен от затвора Коридалос в ареста на Полицията за чужденци в Атина, където чака да бъде екстрадиран утре.

Случаят започна да се разплита през декември 2016 г., когато предполагаемият “убит” през 2010 г. полски гражданин Ричард Ханускевич умира от естествена смърт в болницата на град Триполи, или 6,5 г. след като невинните двама братя са Иво и Константин Богданови са осъдени за убийство.

Въпреки установяването на невинността им обаче Иво Богданов продължаваше да стои в гръцки затвор. Брат му Костадин бе освободен с подписка през юни 2015 г. След намесата на президента Румен Радев по време на посещението му в Атина, където обсъди казуса с гръцкия си колегата Прокопис Павлопулос, на 17 юли бе насрочено дело във Върховния съд за формалното оневиняване на Иво Богданов.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пешо

    4 0 Отговор
    Византийците въртят и сучат да го изкарат виновен в нещо, за да не ги осъди в Страсбург!