31 Юли, 2017 12:17 2 173 6

МВР търси кой е взел оръжието на Данаил Божилов

  • данаил божилов-
  • бизнесмен-
  • смърт-
  • оръжие
МВР търси кой е взел оръжието на Данаил Божилов - 1

Директорът на пловдивската полиция Атанас Илков заяви, че основната версия, по която се работи за смъртта на Данаил Божилов, е самоубийство, а оръжието е взето.

42-годишният бизнесмен бе открит мъртъв в парк "Лаута" в пловдивския квартал "Тракия" на 26 юли. Тялото му бе намерено от случайни минувачи, а на близко дърво бе вързано кучето му - порода "Дого Аржентино". Първоначално от МВР и прокуратурата съобщиха, че Данаил Божилов е убит с един изстрел в сърцето, но по-късно версията бе променена - самоубийство заради финансови проблеми.

"Самоубийство е основната версия, по която работи полицията в Пловдив", потвърди старши комисар Атанас Илков, цитиран от "Фокус". По думите му версията се потвърждава не само от откритото в задния джоб на Божилов предсмъртно писмо, но и от още няколко неща, които полицията засега не иска да коментира.

„Оръжието все още се търси. Някой го е взел, но повече не мога да кажа”, добави директорът на пловдивската полиция.

По думите му в момента разследващите работят по предположения, като няма заподозрян за открадването на оръжието.

Старши комисар Атанас Илков отказа да коментира разпространяваните слухове, че бивш военен, който в момента е бездомен, е откраднал оръжието и дори цигарите на самоубилия се.

Вчера около 130 души изпратиха в последния му земен път 42-годишния Данаил Божилов. Той бе погребан без опело в гробищния парк в Дупница до гроба на баща му, съобщи в. "Вяра". Бизнесменът оставя 9-годишна дъщеричка сираче.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Брадвата

    2 2 Отговор
    20% от самоубийците се прострелват в сърцето, така че, възможно е..
  • 2 anonimen

    2 0 Отговор
    v novinite brt mu kaza che ne daljal pari na nikoi, izvednaj se okaza che na nego mu bil dlajnik . obarkana rabota ,samo kucheto znae ama e kuche
  • 3 Аз Винету

    0 1 Отговор
    Преди години в сърцето се застреля бившият МВР министър Любомир Начев.
  • 4 К1К1

    8 0 Отговор
    Много неща не се връзват. Кой луд ще вземе окървавен пистолет от пресен труп, нали може някой да го види и влиза в голям филм? Кучето, което е опасна порода също пази пистолета, макар и вързано. Писмото се намери с голямо закъснение. Противоречиви показания на роднините. Крие се нещо по една или друга причина.

    Коментиран от #5

  • 5 бг идиотизъм

    4 0 Отговор

    До коментар #4 от "К1К1":

    абе ясно е че са му видели сметката, а роднините му са решили да си траят, че да не видят и тяхната. И сега се търсят някви все по-идиотски варианти за да го изкарат самоубийство
  • 6

    2 0 Отговор
    ИСТИНАТА Е ЗНАЕ ЕДИНСТВЕНО КУЧЕТО
    ТО ТРЯБВА ДА БЪДЕ РАЗПИТАНО