1 679 4

Измамник взе почти 30 000 евро от дете

Мартин Христов

28 700 евро, отнети от непълнолетно момиче от Царево чрез телефонна измама по класическия механизъм „оказване на съдействие на полицейски служители при задържането на телефонни измамници”, са върнати в резултат на блестяща акция на служителите от отдел „Криминална полиция” при ОДМВР – Бургас и РУ – Царево, заяви на брифинг днес старши комисар Калоян Калоянов, директор на ОДМВР - Бургас.

Момичето повярвало на чутото по домашния телефон сутринта на 27 юли, когато мъж, представил се за полицейски служител съобщил, че заедно с телевизионен екип са по петите на ало измамници и за да бъдат задържани детето бързо трябва да предостави всички налични в дома на семейството пари, които впоследствие щели да бъдат върнати. Момичето изпълнило заръката и поставило 28 700 евро в плик, който хвърлило през терасата на жилището. Малко по-късно се обадило на родителите си и разказало, че „съдействало за ареста на ало измамници”. Близките й веднага разбрали, че детето е попаднало в клопка и сигнализирали на полицията.

За кратко време са извършени сериозен по обем действия и няколко часа по-късно е задържан извършителят на измамата – 32-годишен бургазлия С.М., известен на органите на реда, осъждан шест пъти за различни престъпления, последно - с условна присъда за закана за убийство и средна телесна повреда.

По данни на старши комисар Калоянов сумата, получена от телефонната измама, била укрита старателно на два адреса в Бургас, но след задържането на С.М. е възстановена изцяло на семейството.

Дни след задържането на 32-годишния бургазлия прокуратурата му е повдигнала обвинение, след постигнато споразумение, той е получил 10 месеца затвор при „общ режим”, като ще изтърпи и условните присъди по другите престъпления, уточни зам. апелативният прокурор Йовита Григорова. Според нея, това е една от най-големите телефонни измами, извършвани на територията на Бургаска област и е пример за бързата реакция на полицията и прокуратурата.

Бургас / България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • опала
  Отговор
  1 15:09  01.08.17
  почти две годишни заплати залежават по юргана и момученце ги хвърля просто ей така от терасата... аз какво работя в бизнес парка. къв е смисъслът?
 • гост
  Отговор
  2 15:39  01.08.17
  Какво нормално нещо виждат тези индивиди, хвърлящи пари през терасата? Кой си въобразява, че полицията работи по този начин? Екшън филми ли гредат, турските сериали ли им промиват мозъка? Какво става с тези индивиди, без оглед дали са деца, възрастни или не. И другото е, кой държи такива суми у дома, достатъчно достъпни за деца? Аз и 500лв нямам у дома, а пенсионери и деца мятат пликове с 50х.лв през терасата по нечие убеждение.
 • Ahnenerbe
  Отговор
  3 02:22  02.08.17
  Абе я кво ни дразните с тия тъпотии,хак да им е на тия скрити лимонки,е.ати и парите имат под дюшека,аз да ги жалим
 • onq s konq
  Отговор
  4 07:26  02.08.17
  Идея си нямате какви пари може да извад огромна част от бълг. население-не милиони,НО ПОВЕЧЕ ОТ ДОСТАТЪЧНО!А иначе народът бил беден,изнемогвал,работел на минималната заплата и получавал минимална пенсия...Не че няма и крайно бедни,но нещата в повечето случай изобщо не са такива каквито изглеждат.

Напиши коментар:


Публикувай